Friday, November 21, 2014

Ikut ibu pergi kerja

Cuti sekolah sudah mula, hari ni boleh ja kalau pegi sekolah,boleh juga nda payah datang, cikgu Azam nda hadir sekolah sebab ada hal.
Jadi Amira pun nda mau pegi sekolah.

Azam tinggal rumah sama Acu (adik bungsu aku).
Amira pula ikut ibu pegi office, sebab kesian Acu kalau jaga tiga orang semua.
Suka lah dia tu berjalan, pagi2 sudah siap macam pergi sekolah.

Kebetulan hari ni ada kerja luar, bawa juga budak ni sekali. Budak office semua apa lagi sukalah layan dia ni banyak cakap.



 

Tidur jam 2pm lepas lunch, seluar basah kena air, stokin hitam sebab nda pakai kasut dalam office jalan2.



Thursday, November 20, 2014

Pendaftaran Tahun 1 2015

Minggu ni minggu terakhir persekolahan sesi 2014, jadi tadi pagi macam biasa lah aku hantar Azam & Amira pegi sekolah, nampak mcm ramai2 orang & banyak2 kereta, terdetik lah hati mau tanya cikgu pasal pendaftaran tahun 1 Azam, aku belum lagi urus.

Kan mau ambil surat tawaran kemasukan tahun 1, nanti pendaftaran mau bawa.


Yang ada cikgu masa tu dia nda tau sangat pasal ini, cikgu yang tahu semua ni cikgu Lina, cikgu Lina tiada, ke sekolah mendaftar anaknya sekolah. Aihhhh aihhhh adakah hari ini pendaftaran sekolah?

Aku pun drive balik office, pump dulu, pastu tergerak hati mau call sekolah, google lah nombor tel sekolah, tanya hari ini kah pendaftaran tahun 1? sekalinya iya, mesti daftar hari ini juga sampai jam 11 saja kaunter buka, kalau nda daftar hari ini, tempat Azam akan dibuka untuk orang lain yang menunggu kekosongan.

Oh nooooo.... Aku call ayahnya, bagitau ini itu, dia pula baru ja sampai office, dia minta aku pegi sendiri kalau boleh, memang tak laaaa aku pegi sendiri.
Tolong lah datang sekarang sebelum jam 11 kita daftar sama2.

Dalam jam 9.30 ayahnya sampai office ku, sama2 gerak ke sekolah.

Parents bimbo ni, pegi cari pejabat am, minta surat tawaran, pegi dewan daftar rupanya mau check dulu nama anak di kelas mana?
1 Anggerik, ok pegi cari kaunter 1 Anggerik.
Daftar kelas, daftar PIBG, bayar barang koperasi.

Sepanjang proses tu, macam2 kami tanya cikgu, sampaikan ditanya kami balik
"Anak pertama ka?"
Ya iyalah cikgu, baru belajar mendaftar anak.


Syukur Alhamdulillah, sangat-sangat dipermudahkan urusan pendaftaran kami walaupun last minit tau, last minit urus. Sebab aku risau kalau tiada dokumen2 semua tu.


Sekarang tunggu buka sekolah.




Wednesday, November 19, 2014

Saya ada dua THUMBSUCKER


AMINA KHAIRUNISA

Gambar2 pertama Amina Khairunisa sehingga kini sudah berumur 5 bulan, memasuki 6 bulan, aku belum lagi bersedia untuk bagi makan, belum preapare hehehe.

Tapi anak2 aku sebelum ni Azam Amira makan umur 7-8 bulan. 

47 hari
2 bulan

2 bulan, raya puasa di Kajang

3 bulan

4 bulan

Blog URL Baru, update anak-anak

Semasa aku update entry ni, tiada siapa pun yang melihat kerana sudah tukar url kan, jadinya nda nampak update di dashboard followers ku. Heheheh

Tukar saja-saja, maklumlah anak sudah 3, sebab sayang mau buang gambar dalam blog ini yang lama2, jadi tukar url, automatik followers pun sikit2 akan bertukar. Kalau kamu klik entry lama nda dapat buka, tp sebenarnya entry tu masih ada disitu.

Alhamdulillah atas apa yang ada sehingga hari ini, anak2 yang sihat. 

Tahun ni Azam dapat no.4 dalam kelas, tapi sebab dia graduad tadika kiranya, tahun depan masuk darjah 1, maka ada majlis ihtifal.
Amira pula dapat no .1 sangat tidak disangka hahaha.
Nda kisah pun no berapa diorang dapat, yang penting tujuan ke sekolah adalah belajar, menimba ilmu, semoga berkat.

Tudung & kasut Amira tu beli last minit malam sebelum majlis ihtifal, mana lah sangka dia naik pentas, selama ni pegi sekolah pakai selipar ja, nda pakai tudung.
Tapi nda pa, tahun depan boleh pakai, masih taska abim lagi. Pra - 1.








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...