Friday, October 12, 2012

Bila aku di Whatsapp

Hahahaha...

Tiba-tiba ada seseorang meng-whatsapp aku ah pasal baju, outfit..
Hoi lah hoi aku pakai cincai saja yo, asal selesa sedap mata memandang gitu.

Tapi aku share jugalah macam mana 'cara saya' memilih dan menyarung.
Zaman sekarang ni kan nda lagi zaman yang, si gadis bertudung hanya boleh beli baju lengan panjang
Kita sudah pandai meng-mix&match-kan.

Kalau suka tshirt hard rock cafe, pakai je biar lengan pendek.
Asal...
pakai cargidan.
Iya cargidan pun boleh.

CARDIGAN!

Atau.. Blazer (pokoknya outerwear lah)

Macam cinoi cakap lah dia pernah baca mana-mana kan,
benda paling banyak kita perlu selepas tudung adalah cardigan.
Ehehehe..

Pakai lah kau baju tshirt paling cincai pun didalam tu, yang kau pakai bikin cuci kereta tu, kau sarung sama cardigan, mesti nampak osem punya lepas tu.
*perasaan ku lah*

Aku pun sudah jarang memakai inner untuk baju lengan pendek ni.
Inner baju tu aku pakai kalau baju ku see-thru.

Paling selesa pakai cardi+tshirt+maxi skirt pergi kerja.
Atau cardi+maxi dress.

Kamu tengok ka tu cerita Bini-biniku Perkasa?
Jangan lah tengok ceritanya hahahaha macam tiada-tiada kan.
Tapi aku suka tengok si Manja tu.
Tinggal sarung tudung saja dia tu, sopan dan style sdh kan?

Sekian.
Dari saya yang simple dimple (eh hai kak dim)

Monday, October 8, 2012

Mimosa Pudica

Kalau juga budak jarang pijak tanah, selalu dalam rumah saja ni, sekali sekala bawa keluar tengok tumbuhan dan haiwan best juga.
Apalagi si Amira ni yang jenis suka haiwan-haiwan ni.
Kemarin aku ternampak ni banyak daun semalu di tepi jalan, jadi aku kasih nampak si Mira.
Jakun kejap dia tengok kalau dipegang daunnya kuncup.


Semua daun mau di cucuk-cucuknya, sampai nda sedar jauh sdh kami berjalan.
Ini dirumah mertua ni.
Hujung minggu yang lepas dipenuhi dengan aktiviti keluarga mertua.
Dari breakfast-lunch-dinner-supper.
Hahahaha.

Pergi Perdana Park lagi, main sampai puas.
Tiada gambar lah sudah, penah aku mengejar si Mira.
 







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...