Tuesday, December 27, 2011

Orang Baru

Yeaaaah, akhirnya kakak ipar saya (kakak kepada suami saya) telah selamat melahirkan bayi lelaki.

Kelahirannya penuh drama, percayalah. Hahaha

Noel Miqael
3.15kg
Hospital Likas
26 Disember 2011

Bagus betul dapat bersalin waktu cuti kelepasan am ni, waktu melawat pun lama, dari jam 12 tengahari sampai lah 7 malam.

Sebab dia di wad first class, boleh lah lepak2 dalam tu lama hahah...

Sikit2 cium baby.



Thursday, December 22, 2011

Lunch-Mate

Aku ni ada 3 pilihan saja, selalunya :

1 - tidak lunch
2 - lunch di office (pantry)
3 - lunch sama Ona

Ni baru tadi, first time aku ke Kak Nong Restaurant ni, isnin lepas tu first time juga ke Restoran Atong.

Dua-dua pun kami makan berasaskan ikan.

Minggu lepas dan bulan lepas tu biasa kami makan bakso saja haha...

Next Ona???



 Mee Hoon Sup Ikan

 Siapa lagi mau join kami ni? Bosan juga asyik2 Ona ja.. Sebok je.

Thursday, December 15, 2011

Jerawat dan Penyelesaian (Saya)

Mula-mula aku mau cerita yang baru-baru ni aku try satu produk, kita namakan SRG la ah. Sebab ramai org bagi testimoni positif pasal produk.
Hmm bukan semua kulit muka kita sama kan?
Disaster, aku pakai 3 hari jerawat halus naik. Tapi masih blm suspek lagi SRG punya pasal. Ingatkan pasal jerawat biasa yg saja-saja keluar.
Seminggu kemudian, menjadi-jadi pula keluarnya. Setiap hari mesti ada yg baru, sdh lah aku ni jenis suka korek-korek & picit-picit jerawat, berbekaslah di muka.

Tapi aku pakai masih si SRG ni sebab itu ja yg ada dirumah buat masa tu, sebelum ni aku pakai TBS Vit C tu.

Dulu, 10 tahun lepas, masa tu aku masih perawan muda remaja la, tiba-tiba aku diserang jerawat yg teruk. Sangat teruk. Yang mcm kalau kau tengok iklan produk tu ada gambar sebelum selepas tu kan, hah yg sebelum tu yg teruk, gitulah aku.
Adalah dalam setahun jerawat tu situ bersilihganti. Kesian aku. Kawan-kawan aku pun kesiankan aku.
Masalah hormon, macam tu lah.

Sampailah aku buat research  (kelas kau research ah eheh... )
Aku perlukan produk medicated,
Dan aku jumpa ini di AVON, ini lah paling murah.
Active Ingredient : Salicylic Acid 2.0%
Eh tapi 10 tahun dulu punya aku beli 1.5% ja kalau nda silap lah.

Memang berkesan, 2 botol la aku pakai, clear muka ku.
Bekas pun tiada.
Serius.

Jadi baru-baru ni bila aku kena serangan jerawat yg teruk lagi (tapi nda seteruk 10 tahun lepas pun sebenarnya), aku pegi la AVON cari produk ni.
Ada masih, tapi packaging baru lah.


Sebab aku sangat nda sabar mau me-nyah-kan jerawat di muka aku, maka aku pakai ni pencuci muka 4-5x sehari.
Hahaha gila kau asid tu asid.
Zuhur, Asar, Maghrib & Isyak.
Sekalinya, 2 hari jalah aku pakai, jerawat memang hilang taaaaaapi masalah lain timbul.
I shouldn't use it more than twice a day. :-(
Kulit muka aku kering & membengkak macam alergic makanan laut pula. Pastu gatal.



Aku pun pakai ni HADA LABO, masih banyak lagi isinya, aku beli 8-9 bulan lepas kalau nda silap.
Untuk kulit kering kan?

Sekarang tunggu kulit muka kembali pulih seperti biasa.
InsyALLAH.
Berusaha dan bertawakal.

Gara-gara si SRG la ni..hahaha..
Lepas ni aku balik pada TBS Vit C lah.

Wednesday, December 14, 2011

WW : OOTD - unbranded ( love love love )

Tuesday, December 13, 2011

OOTD - Party Play




Favorite Pashmina - Kain Mewah
Batwing cardigan - PDI (credit to Ona)
Basic T - MbMJ
Belt - BOS
Executive Pants - VoIR

And my eye make-up inspired by Jane the Volturi in Twilight - Eclipse
Heeeeee...

Saturday, December 10, 2011

Party Play

Sebenarnya idea untuk jumpa dengan si 'kawan sekolah lama' ni terlintas lepas aku tengok Bridget , Lynda & Geri ber'union' di KL.
Tengok di facebook lah.
Tiba-tiba rasa rindu untuk kumpul lagi. REUNION.

Last kami reunion rasanya bulan Jun/Julai lepas.
Tu pun sebab si Lynda datang KK, dengan baby-nya si Qrisya.
Ada Noey juga dengan baby-nya Rizqin.

Joanne pun baru balik dari Penang (for good she said). Kami panggil dia AJ.
No more 'merantau'.
Kebetulan dia kerja dia area Lintas, jadi kami janjian di Lintas ja, lepas balik kerja.

Lepas balik kerja, ambil Amira terus pegi Lintas, AJ tunggu di Upperstar.
Aku cakap mau makan di Party Play, saja mo try.
Dengar2 lagi KK mau buat TWEETUP disini nnt, 29 Dec 2011. Tapi aku nda pegi lah. Saja mo try.
Lagi2 si Lina cakap desserts-nya sedap.


Upperstar Lintas dulu meng-appetizer-kan diri


Lepas hilang penat semua, jalan kaki ja pegi Party Play.
Dekat ja pun.
Aku tau sdh mana tempatnya masa aku jalan kaki dari Lintas Driving Range ke YOYO sama Azam isnin tu.


Pasal sudah kenyang tadi, apa punya appetizer, mcm dinner meal banyaknya.
Jadi sini kami order Pizza, Seafood Pizza (ka kalau nda silap namanya)
Ini pun makan nda habis.
Diet konon dua-dua hahaha.



Lepas tu masa yg dinantikan.
Sesame Snap With Stramberry Cream
&
Dark  Chocolate Fondant with Vanilla Ice Cream





Memang sedap.
Tapi makan pun nda habis sebab sangat kenyang sudah.
Lain kali datang sini patut datang semata-mata untuk makan dessert saja lah.
Sebab rugi pula makan nda habis.



Semua berry (strawberry & blackberry) goes to Amira.
Sukaan bah.
Baju pun habis kotor.

Insyallah akan cuba luangkan banyak masa lagi dengan kawan lama.
Kami bersama since form 1 !
Spice Girl!
Elite!
Backstreet Boys!
Netball !
Banyaaaaak, sangat banyak...

*2009*
Geri - Bridget - Me - AJ - Abby - Mel



( Noey with Rizqin - Lynda with Qrisya )

Next reunion will be on Kaamatan 2012, InsyALLAH.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...