Tuesday, September 28, 2010

Saya dah 2 tahun

26 Sept 2010 , Azam dah masuk 2 tahun, hoyeahhhh. kalau masih BF, dah grade pun, dapat setahun je.

Takde celebration besar-besaran pun, tp yg menariknya, kitorang gi jumpa Cikgu Ili, her husband En Zuki & Adam-rambut-pacak-pemalu-gilossss.  Daaaaaaan, Adam-rambut-pacak-pemalu-gilossss ni birthday hari yg sama, 4 tahun kot. kan ILI?

Pagi-pagi tu, bawa dorang gi pasar 'gaya street', hari ahad je ada 'tamu' (read: pasar) ni.


si rambut kenteng ni.baju yg sama lagi kan?

Jalan-jalan round sampai habis pasar tu, beli barang sikit, souvenior ILI.

Last-last tu, kitorang nak berpecah dah. ILI nak gi national park, kitorang pula nak pulang nak celebrate birthday kecil-kecilan ngan family.

Ada pula yg jual toys(ballon) upin ipin kegemaran Azam ni, susah tau nak cari kat sini.


Azam asyik cium2 toys tu, sayang sangat ngan upin tu.
Ipin takde jual.
agaknya dia ingat ni real Upin Ipin sbb besar, hampir sama besar ngan Azam.
Azam makan, Upin pun mkn.
Azam susu, Upin pun susu.
Alahai obses nya ngan Upin.


celebrate kat rumah cousin.
hahaha... meja pun takde, pakai kerusi je.

Azam, selamat hari lahir!!! Doa Ayah Ibu sentiasa bersama Azam.

Azam dah pandai :
- cakap banyak.
- susun ayat sikit².
- request nak makan, minum, susu, tgk tv, menulis.
- dodoi adik Mira kalau nangis, siap nak offer susu dia lg sambil baringkan nak nenen.
- on laptop Ayah! ni saya marah, sbb takut nnt rosak.

Yg lain tu tak ingat sangat, tp saya plg suka Azam pandai sayang adik. Apa dia makan, minum, tengok semua nak panggil adik Mira...hik hik hik.

Sunday, September 26, 2010

Hari bertemu BFF

BFF yg ni lain sikit, jakun tengok shoping complex.ahahaha.okay sebab apa, sbb dia kerja kat Maldives.

So,  ini saja kesempatan dia datang ke tanah besar, balik kmpung jumpa keluarga dan jumpa kawan2 dia, dan jumpa saya. Tahu tak berapa lama saya tak jumpa dia, 8 tahun okay! Kitorang contact melalui internet je.

Saya akan temankan dia shoping setelah 6 bulan dia tak jmpa shoping complex langsung. kesian T.T.

Destinasi pertama haruslah makan dulu kan. So, kitorang gi makan Kenny Rogers Roaster.


meet her, Sabriena.


hoh sangat lapar, makan makan, terus jalan tak nak buang masa.

Dia nak beli macbook sbb laptop dia kat sana dah rosak, katanya kena virus, Maldives island ada wi-fi utk keselurahan pulau, so no wonder senang kena virus kuat-kuat. Lepas beli tu, baru lah gi shoping baju, katanya dia sangat perlukan baju baru since sana takde kedai jual baju & terhad.




Maldives girl. eheehe.

Seronok berbual dengan dia setelah lama tak jumpa, terutama sekali tentang pengalaman dia kerja kat Maldives. Barulah saya tahu Maldives tu adalah pulau dari negara Islam. Kalau masuk waktu solat, semua kedai mesti tutup selama sejam. wauuuu...

Dia akan balik Maldives ahad, see u...muahhhh...
Plss dont mention my gemuk-ness, my lengan besar or punggung besar, hahahha...

Tuesday, September 21, 2010

Selamat Bekerja !!

Hari Selasa baru nak ucapkan selamat bekerja ye.

Masih mencari² arah mood bekerja kini. Masih ingatkah pada jalan menuju ke office??? kah kah kah



sila masuk jangan malu² pada office sendiri.

Sebelum masuk kerja hari tu, saya & hubby tgk movie "Resident Evil : After Life". Im big fan of RE game, tapi main tak champion pon.! Kitorang decided nak tgk 3D (first time). Alalalalala, this time RE tak best, sangat banyak gerakan perlahan (slow motion) semata2 nak memperlihatkan kehebatan 3D tu...

Tak best, org (saya) nak tgk gerakan pantas dan tangkas si Alice tu.

teehee....

testing camera BB hubby
saya bercadang nak pakai BB jugaklah...
anak-anak, kitorang hantar BS, kan sekarang sdh hari bekerja?

SELAMAT BEKERJA DI HARI RAYA! (raya kan sebulan)

Sunday, September 19, 2010

Raya dan Reunion

sinonim sangat kan? tak kiralah reunion family ke, BFF ke, kawan lama sekolah ke???

Ada yg tak jumpa 10 tahun, since SPM 2000, now dah 2010... Huhhhh...Gosip tak habis, bukan gosip artis tapi gosip perkembangan terkini lah. Yg kahwin ngan org jauh tu kenalah duduk jauh. sekali sekala balik beraya sini, mesti ambil kesempatan buat open house dan jemput rakan2, seronok sangat. Yg ini kitorang gi rumah Marina, anak dah 1, kahwin ngan org Kedah.


Marina, Suriyani, Mardiana & Me...

Marina anak baru sorang, yg lain ni anak dah 2




Raya dan reunion - seronok!


Friday, September 17, 2010

Selamat Hari Lebaran 1431H

Tahun ni, raya tambah bermakna dengan kehadiran si dia...

Amira Khairunisa


mereka berdua. si abang dan si adik.



si abang



ni tengah beraya di rumah "Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman"
yg tengah siasat kes hangat tu...
(Takziah pada keluarga mangsa)

Lagi gambar ada dalam facebook. Semua gambar tak cover perut, hahahah, ishhh macam org mngandung 5 bulan.

NWY, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga.


Tuesday, September 7, 2010

Berbuka @ STAR

Semalam buka puasa berdua dengan encik suami di STAR
(Shangri-la Tanjung Aru Resort)
Kebetulan waktu tu ada function berbuka puasa bersama TYT Sabah dan HSBC.

Sepanjang Ramadhan ni baru 2-3 kali kitorang buka kat luar sebab saya lagi selesa buka kat rumah. Nak tergolek ke apa ke, suka hati je. Lagipun kalau kat rumah, tak berebut2 solat kat surau, kan kan kan.

Lagi satu, bagi saya buka puasa buffet Ramadhan ni mcm tak sesuai dengan saya. Seharian puasa tetiba perut tu terkejut kena sumbat dengan makanan yg banyak.

Gambar makanan :

rasa hanyir

yg ni sedap

kebab yg sedap juga

satay, kureng...

sup cendawan tp pelik

sushi sedap

opss, tuan rumah.

berehat sebentar
beg khidmat warna hitam itu ku bawa kemana saja...

dessert..ohhh super ♥ tiramisu & cheese cake & moist choc
& all dessert..
hahaha



masa ni,
laki aku ckp, kalau ye pun nak bergambar ala vogue
cover la perut tu sayang
cissss!
(-.-')

Monday, September 6, 2010

S for Sisters & Shoping

Saya kan, sengaja lambat-lambatkan shoping barang2 raya saya, sebab saya nak tunggu adik saya balik Sabah dulu, seronok tau shoping ngan adik beradik (perempuan) ni, lagi2 yg sorang ni mmg kaki shoping mcm saya..kah kah kah...


Dia datang hari sabtu, hari ahad kami gerak mengelilingi dunia shoping mall... Angkut Amira sekali, Azam pula ikut ayahnya...

handbag pun nak sama uolls... :p
warna saja sama, brand lain-lain


yg ni pula shopaholic-to-be
tidur Zzzz....
crochet hat baru beli terus pakai, tak sempat2 raya, sebab nak cover kepala botak.


Hari ni nak sambung lagi, ada yg blm beli ni...

Tapi kalau tak jumpa jg yg berkenan di hati, mak pasrah (-.-")

Thursday, September 2, 2010

Susu Dan Saya

Ibu bekerja yg menyusukan anak ni sinonim la sangat dengan susu, susu apa? susu perahan, EBM. (ayat skema..kah kah kah)

Alhamdulillah, selama Ramadhan ini, susu x drop sangat, masih maintain seperti biasa. Puasa masih penuh, hahaha thanks to BF. Boleh juga buat stok beku...


Hari² pigi office dengan 2 buah 'handbag', budak office saya kata saya bawa bekal, ceittt...

gigih aku edit gambar supaya bagi nampak beg tu, dahlah beg warna hitam, pakai baju hitam pl...

Lagi satu cerita tentang susu pula, sepanjang Ramadhan ni juga, ramai sangat peng'gerai' pasar ramadhan order susu soya dari kami. Habis solat tarawikh je, trs proses, pagi tu hantar ke gerai2 sekitar KK ni.

Sekarang bisnes soya kitorang dah ada CEO baru, wahhh dia ni sangat suka urus bisnes soya ni.





Kalau CEO, dia tak buat kerja, dia tengok je..ahahaha sambil makan biskut kering.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...