Thursday, July 29, 2010

Bila nak kurus ni???

Ahad lepas, my hubby punya ex-classmate datang Sabah. mmg plan nak jumpa, bayangkan diorang tak pernah jumpa sejak tahun 2001 (kot?). berhubung pun melalui friendster(dulu) & FB (now) je. Ada juga sesetengah yg add saya sekali dlm FB tu, chit chat, komen2 status. Bila dah kenal ni, mmg lah rasa excited juga nak jumpa diorang kan. Jumpa kejap je kat KFC, jadual diorang pun penuh, ikut rombongan memang mcm tu. Ieja & suami datang bersama rombongan keluarga dalam 20 org mcm tu.

Bila dia upload gambar dalam FB, rasa nak nangis tgk 'kegemukan' diri ku... -.-"

Berat sekarang adalah 60kg okay!!!! Target 55kg dulu,kemudian 50kg. Kena berusaha keras...

gambar ni tak bagi besar sebab blh tgk dengan jelas lengan ku yg besar
pastu, konon pakai maxi dress nak cover perut masih besar, tak juga dpt cover. -.-"
masih nampak besar.
muka pun nampak boolat sangat.
saya dan ieja

gambar ni blh bagi besar sebab dia comel ^_^

Amira pun ada

Azam kenteng.

*Mana tak susah nak turun berat, asyik2 makan je. Azam makan aku makan, Azam tidur aku makan. hahahah. makan makan makan.

Sunday, July 25, 2010

Teman shoping ku ^_^

 Sebabkan kami tak pasti dengan jantina baby bakal lahir dulu, so kami bercadang untuk tidak membeli sebarang baju baru utk baby ni... Kalau lelaki, x payah beli, pakai Azam punya je semua..eheheh...

Syukur Alhamdulillah dapat baby girl (sepasang sudah ), boleh lah shoping..yeayyyy!!!! Baju utk baby girl mmg banyak pilihan, semua comey comey... kenduri Akikah hari tu pun dapat byk hadiah baju juga...

My Fashionista baby Kiko (sbb auntie-auntie & uncle-uncle bagi hadiah baju semua jenama baby kiko, saya suka Anakku brand ) wahhhhh macam tv show gitu kan, My Fesyenista Baby Kiko. tgk tak tgk tak??? Anak Enot jugak comey mcm mak dia. melalut*

ni baru bangun


lets go girl...girl power...ehehehe

p/s : pakailah baju hitam untuk mendapat "bayangan" slim

Thursday, July 22, 2010

Entry majlis pertunangan pula

Selesai majlis akikah, petang tu ada majlis pertunangan adik saya pula. Rombongan pihak lelaki dari Kedah, family lelaki stay @ Marina Apartment.


ni bakal mak mertua sarung cincin

muka dah penat seharian melayan tetamu
nak juga menumpang glemer ngan barang hantaran ni kan... kih kih kih

kawan2 yg hadir dan membantu adik saya ^_^

bakal pengantin

ok la sekian, niat hati nak upload banyak2 lagi tp betul2 nasib tak menyebelahi saya, modem wifi saya rosak... kena petir kot...ahahaha..


Liputan penuh Majlis Akikah (amaran : banyak gambar)


Majlis dah selesai, masa untuk buat liputan pula, hahaha... Nak tengok, tengok. Tak nak tengok, klik 'x' kat atas... Aku upload gambar banyak2...


baru lepas BF , yg tu bapa ku ^_^
Amir & Amira :p


Dia dah bangun ^_^


 

ok modem buat hal.. nnt sambung gambar pertunagan pl...
sekian




















Sunday, July 18, 2010

(Teaser Post) - Majlis Akikah Amira Khairunisa

Syukur Alhamdulillah, majlis sudah selesai dengan selamatnya.



Petang tu pula adalah majlis pertunangan adik saya. Nanti saya upload gambar sikit (lagi). Dan gambar2 Ustaz Datuk Hassan Mahmud Al Hafiz selaku Pengetua Imam Muda yang sudi datang ke Majlis kami.

Tuesday, July 13, 2010

Oh tidak, saya tak langgar pantang

...
Keluar juga 'kami' kerana ada urusan yg memerlukan 'kami' bersama, maksudnya tak boleh salah seorang je yg keluar mesti 'kami' juga... (adalah urusannya tu)
inilah 'kami' tu

Selesai urusan, makan tengahari+malam = petang baru dpt makan. lapar lapar...





laki aku memang kejam, sengaja makan ABC tu, ada durian + selasih + ntah apa lagi lupa dah tp memang nampak sedap.... slurpppp (wahhh aku suka la gmbar edit macam ni)


 pemandangan Pulau Gaya  :p







bersungguh-sungguh si'abang' nak tolak stroller si 'adik' ni... layan jelah...


Tuesday, July 6, 2010

Kalau 3 Tahun dulu...

..hari ni hari nikah aku 06.07.07...

esoknya 07.07.07 hari sanding aku...

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan ke-3 buat aku dan suami.

*3 tahun kahwin anak 2, 6 tahun kawin anak 4 ? betul ke nisbah tu???
** blh tak kalau aku rasa nak keluar celebrate, kaki aku gatal nak keluar...ahahahaha...





Thursday, July 1, 2010

AZAM, UPIN & IPIN

hahahha tetiba cerita upin ipin dan AZAM.

Azam kan suka sangat tgk kartun upin ipin ni, paling dia suka episod 1 & 2 : PUASA. Ada satu babak tu kan yg Kak Rose belikan buku baru utk upin ipin ni baca sementara tunggu waktu berbuka. Diorang ada eja suku kata A - YAM = AYAM.

Alkisah, satu hari ni Azam minta aku 'play' video kat HP. Aku ni mcm geram sikit lah sebab time tu aku tengah BF-kan Baby Amira. So, aku dengan geramnya ajuk eja mcm upin ipin A-YAM. Azam blh jawab AYAM!. ahahahaha... adakah itu hafalan atau kebolehan, so, aku test eja BO-LA. Azam jawab, BOLA!. Wahhh kagum kagum... hahahaha... Try lagi, GI-GI. Azam jawab JIJI. Oh noooo.... cuba lagi sekali then dia jawab GIGI!...

Aku try eja RUMAH, dia tak nak dah...hmmmm kena pelan2 ni. Kena rajin.

Go Azam Go Azam. waka waka this time for Afrika *tetiba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...