Sunday, February 28, 2010

193,084 coins

...
saya nak kumpul sehinggan 250,000 coins, expand farm. kemudian beli rumah, dah ada rumah baru deco halaman.
wah, sungguh tersusun rancangan mak nak jadi petani berjaya
di FARMVILLE

kandang kuda mak masih perlukan bantuan, tolonglah menolong wahai sahabat2 ku, send gift yer...
setakat baru siap 5/50. ada lagi 45.

Kandang lembu pun dah ada 2, rupanya sekarang tak boleh beli lembu lg, kena harapkan hadiah jg. hehehe :p
sahabat2 ku, jangan lupa send gift - cow juga ea...

sdh lama ku tinggalkan ladangku, kini ku bermain kembali!!!

Sorority Life entah apa cerita.malas!


Cuaca Panas ni~~

...
anak ibu ni cuma blh ber'CD' saja kalau dirumah...

sebab kalau pakai baju memang baju akan basah dengan peluh...
walaupun pakai baju sleeveless mcm ni




sambil belajar menulis


dan membaca...


bermain...


ber'posing'

kalau dah badan pun basah, ibu bagi mandi... duduk berkurung dlm bilik, pasang aircond ehehehehe ;p
yg lucunya, bila dah berpeluh rambut Azam mesti makin 'kenteng'...


Tuesday, February 23, 2010

Alif Ba Ta.. agama bangsa tanah air :-)

...
Sesi belajar menyebut jawi bersama Azam, bila ibu sebut Azam akan ikut tapi dengan bunyi yg agak berlainan...
sabar, sabar...
Yg merah ibu, yg biru Azam

Alif - ...
Ba - Ba
Ta - Ta
Sa - Acim
Jim - Jom (selalu ibu dia sebut kalau nak jalan)
Ha - ...

yg ... tiada sebutan bermakna Azam blm blh sebut lg, dia diam sambil tunjuk2 huruf tu

Itu saja sesi pembelajaran Azam setakat ini...

Menulis??? Dia lebih suka conteng kaki tangan dari conteng kertas (pakai pen)...
Kemudian Ibu belikan pensil, dia conteng kertas... bravo! bravo!

Tulis : Nama Saya Azam (tapi ibu dia selalu "ter"tulis Nama Saya Azmah. ehehe)


Friday, February 19, 2010

- ang pow also known as red packet -

...
sebenarnya disebut "Hung-Bao" bermaksud bungkusan merah

kalau kita "Duit Raya" la kan...ehehehe

tapi kenapa bos saya bagi saya "Gold Packet"?



* yg merah tu bkn ang-pow, tu cermin muka namanya...hahaha... BIL bagi ole-ole dari Japan
** saya suka conteng² meja saya kalau tak jumpa kertas
*** ang pow saya dah koyak nak tgk isi
**** saya sukak isinya...ahahahaha... LUMAYAN dari tahun lepas...


Blog Mereka ~ Blog Saya

...
saya lagi suka baca blog orang dari meng"update" blog sendiri....
kah kah kah...

-END-



Sunday, February 14, 2010

PicNic - CNY

...
Memandangkan tiada jemputan rumah terbuka CNY yg perlu dihadiri. Maka, kami pun gi piknik...
Likas!!!



tapi tetap makan limau mandarin...aahahahaha...



Azam ni kan suka sangat kacau budak perempuan ni. tapi budak ni x layan. T_T



Dia nak ambik gambar bersama sebagai kenangan, tapi budak tu masih x layan. T_T



Kena paksa pun tapi budak tu tetap x rela T_T



Tiba-tiba datang pari-pari menyelamatkannya.Hahahaha..



Dan membawanya kembali kepangkuan Ayah.

"SELAMAT TAHUN BARU CINA"


Sunday, February 7, 2010

Photobucket

















Friday, February 5, 2010

Saya melindungi dan dilindungi...

...

Kalau saya drive dan tak pakai talipinggang dan mertua saya nampak -pasti dia tegur :

"Kita pakai talipinggang untuk keselamatan diri, bukan untuk tunjuk pada encik polis trafik"

Melindungi diri dari bahaya adalah sifat semulajadi manusia sebab apa? sebab takut mati. ahahahaha...
Tak, sebab utk mengelak kemalangan. kalau saya mati mcm mana anak saya? kesian masih kecil lagi. Suami saya?

kata dariku : bini blh dicari, mak sendiri mmg susah nak ganti... hahahaha

Bila kita ambil langkah melindungi yg bukan untuk diri sendiri, tp org lain, tanggungjawabnya besar. Macam saya lindungi diri sendiri bkn kerana takut mati tapi mmg ya pun. tapi kerana kalau saya mati anak saya bagaimana? itu adalah melindungi bukan utk diri sendiri.

Lagi satu melindungi yg bukan utk diri sendiri. Bila ada orang komplen pasal seorang staff dan bos akan cover baik punya dulu (tapi ko tggu belakang nnt, mmg kena cuci habis-habisan).
Pagi tadi ada org komplen saya cakap kasar. Memang mak suara kasar sbb tu suka nyanyi lagu rock kalau ngaji pun mesti pitching rock sikit. Bos saya protect saya habis-habisan. Hahahaha... Oh bos i lap tu lah...

tapi belakang bos saya tak marah, she just said " Biasalah org macam ni "

Saya nak sambung " Orang mcm mana bos? "

Tapi saya tak tanya - diam, senyum, dan keluar lunch...ahahahaha

p/s: yg pnting jangan lupa setiap hari minta perlindungan dari ALLAH


Wednesday, February 3, 2010

Cerita Sepanjang Hari (03)

...
Pulang Kerja sangat indah bila kerja dah siap.Meja kemas.senang hati.

Dapat jumpa Azam.



Pulang rumah rehat².Hari ni tak payah masak apa².Hari ni harijadi mak saya. ♥

p/s : baru saya perasan, bila nak letak gambar mak saya dan saya, saya takde gambar berdua dengannya T_T

p/s : entry berepisod utk cover 3 hari blog tidak berupdate ☺

Cerita Sepanjang Hari (02)

...
Hari Pejabat ku juga seperti biasa

Kerja – Meeting (kdg²) – Surat
Hari kerja ku indah kalau sambil layan FB – Blogwalking – Online shoping(jgn amalkan)

Hari kerja ku bertambah indah bila dpt minum ini. Seliter. Kalau takde stok.500ml cukup




Lunch time pulang rumah makan.bergurau² ngan Azam.

Tapi tengahari sangat panas, nak lagi kawasan pantai yg dilalui berdekatan dengan KEM TENTERA… huhhh panas … cair mekap mak


K.E.N.Y.A.N.G - ALHAMDULILLAH

p/s : Tak macam Fara tu... makan ada subsidi...

Cerita Sepanjang Hari (01)

...
Hari² ku adalah seperti biasa. Rutin biasa.
Pagi kerja – Pulang petang – Malam kerja² rumah – melayan anak

Pagi ku indah bila dimulakan dengan Bismillah senyuman Azam.




Lagi bertambah indah kalau tidak lambat ke pejabat. ☺

Boleh menikmati perjalanan 15 minit dengan kelajuan 50-60 km/j sahaja dengan pemandangan pesisiran pantai.








Sebab kalau lambat akan drive 100-120km/j tanpa menoleh kanan kiri. 10 minit saja blh sampai.
MT - Manual Transmission


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...