Friday, January 29, 2010

masih 54 kg

...
kelmarin saya ambil cuti sebab :

- gi klinik kerajaan, kena juga pigi untuk daftar kandungan 19 minggu sekarang...
- ke JPN urus mykid Azam , ye lambat sebab Sabah baru ada yoooo....

berat saya adalah 54kg. ok berat 12minggu adalah 54kg. berat 8minggu adalah 54kg. berat sebelum pregnant adalah 54kg. see. berat tak berubah pon. Nurse sangat bising sebab berat tak naik. Berat ni pun satu, dulu org nak kurus susah pula nak turun, sekarang nak naik tak naik-naik pl T_T

Kena makan banyak lagi ni. Makanan yg berkhasiat bukan makanan sampah junk food. Aiyooo fenin fenin.


Wednesday, January 27, 2010

Gambar Baby Dalam kandungan ♥

...
Bila tgk gmbar2 ni, terfikir,
sekarang baby dlm kandungan agaknya mcm ni,
Azam dulu mcm ni...
Aku dulu pun mcm ni...



















tengok berulang kali tak bosan. Seronok.
sekarang 19 minggu kandungan. Esok cuti ada appointment Azam dan baby sekali jumpa doktor.
Terus gi JPN buat mykid untuk Azam ( Sabah baru ada T_T )

Monday, January 25, 2010

Review...

...
Tentang entry ku " Saya Order..."

itu adalah anak tudung yg saya dapat beli lah dari sini http://lorongsetia8.com/...

Saja nak try style baru ni...hahahah...*kalau tak lawa dilarang gelak (-.-")

Memula kan tak sabar nak ambik gambar, smpai trafic light tu, lampu merah... Ok keluarkan HP...




alamak tak nampak yg perlu dinampakkan...
dah tu fokus baby perut pl...

lagi sekali
dari tepi pl




hahaha tak jadi juga...
T_T

ok lah....


gambar memang perlu di'edit' ok...
gambar diedit utk mengelak dari pandangan anda
melihat garisan dan bintik2 di muka saya
(-.-")
lagipun tujuan utama adalah 'si anak tudung'

apa pun pandangan org luar terhadap ku...tapi ku tetap selesa memakainya..
lagi satu, anak tudung ni lebih panjang sedikit dari
anak tudung > tudung syria tu
sbb kalau tak ckp pnjang, nnt rambut kat belakang nampak,
apatah lagi kalau shawl material silk... :-)
yg ini lebih selamat dan terjamin - rambut tidak kelihatan dimana-mana...
secara langsung atau tidak langsung...

SAYA SOOKAK!




Friday, January 22, 2010

Maternity Belt / Extender

...
semua seluar² yg berzip dah tak blh zip sekarang di usia kandungan 18 minggu ni  T_T

tapi nak jg pakai, konon masih nak nampak vogue....ahahahaha

sangat perlukan ini sekarang...

waktu pregnant Azam dl ambik jln pintas , beli seluar baru yg strecthable...ahahaha....




tapi susahnya nak cari di Sabah ni...

kena beli online or pesan pada adik yg ada di seberang sana...

Dilema Dilema...





Wednesday, January 20, 2010

Saya Order...

...



ini..

dari sini ---- > http://lorongsetia8.com/

tengok² lah kawan - kawan.... heeeeeeeee ☺


18 weeks ♥

...


hampir 5 bulan... perut pun sdh makin membesar dan ketara...

kasut merbahaya high heels sudah masuk kotak dan dikemas rapi... ☺

muntah pun sdh makin kurang, tapi masih mual...

next week ada appointment nak scan lagi....yehuuuuu...




perut saya di 18minggu...

dan masih gagah drive manual...

B, minggu depan saya mau auto!!!


Monday, January 18, 2010

Azam & WaniTa ♥

...
Bila si ibu gediks teringin juga ke shoping complex buang masa, dan si Ayah pula ada urusan lain, jadi terpaksa lah si Ibu mencari pengganti....hahahaha...







telefon 24 jam!!!

Si Ibu pun panggil BFF-nya temankan...




Oh ini pun BFF ibu juga...tp bkn yg duduk mencangkung tu tapi budak kenteng tu...Lps tu BFF kenteng ni tak mau nak stroller bila penat jalan nak dukung tapi berat 11kg dan si Ibu tak larat nak window shoping sambil dukung, semput mak...

Panggil lagi sorang BFF sexy mexy tolong dukung...ahahaha




dalam hati kata : Ini lah gunanya ada BFF bujang blh tolong layan karenah anak bila si Ayah tiada dan si Ibu sibuk berlagak anak dara nak pegang semua benda...




BFF pertama masih enggan jalan sndiri bila selesa di dukung dengan BFF ke-2 yg sexy mexy tu walaupun dalam hati si BFF pertama tadi teringin berlari2 sekitar shoping complex sampaikan kadang2 si Ibu panik anak hilang padahal ada dlm baju2 sambil melayan SA lawa.....hahaha... i know u Azam...




Bila hari dah lewat, baju kerja blm iron dan BFF pertama ngantuk tp kena hantar BFF ke-2 plg dulu...Mandi-tukar baju-naik katil dan... Horeeee blh tidur!!! Muahhh....love u BFF pertama & Ayah also, yg sdh bungkus badan tidur mimpi dengkur...

Saturday, January 16, 2010

Hari ini & Semalam ♥

Hari ini :

Masih hujan - baju ada seminggu stok belum berbasuh, kalau basuh pun blm tentu kering T_T
• En.Noel ada urusan diluar kota (wahhh mcm bahasa purba..kah kah...) tinggal Puan As dan si Noel Camo
• Nak masak pun masuk perut sendiri, baik tak payah, makan luar saja!!! (alasan)
• Sambil tu blh jalan²-cuci mata-shoping.... yehuuuuuu....

Semalam :




• Mengidam nak makan di Steak House Kg Baru sambil ambik gmbar yg background Menara Petronas...
• Gambar yg ada background Menara Petronas tu smpai sekarang tuan punya camera blm send pada Puan As.... yg ada gmbar mcm tepi pantai saja...
• seluar jeans Levis tersebut sdh tidak muat lagi...

T_T ok off ♥

Friday, January 15, 2010

Suami…???

lama benar x buat tag ni…ahaha… di tag oleh si cik chelsea yg comel…

tetiba dpt tag, pasal suami la pl…kalau bkn pasal tag, mungkin takde cerita pun pasal suami saya, asyik² cerita pasal Azam Azam Azam…tak lama lagi cerita pasal “adik Azam” Insyallah…Oh tidak, sekarang pun selalu cerita pasal “adik Azam” juga… – Ayah, you kurang menarik lah sejak Azam ada, dia lagi hensem dan mencuit hati – hahahaha…habislah orang tua merajuk…

1. First time you met him - when and where?

tau tak??? mata burung unta lebih besar dari otaknya…eh ye ke??? bukan…tau tak??? saya 1st time jumpa suami saya mcm ala-ala blind date gitu… pastu kenal diri masing2 depan kedai pl tu…

2. Love at first sight?

hmmmm..tak (-.-“) …berkenalan pun sebab nak kawan2 je pon…

3. Who is he when the first time you met him?

starnger LOL….lelaki tidak dikenali

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?

special date – 2 years!!!

5. First place dating?

tanjung aru beach …. eh no! parking belakang karamunsing complex sambil dengar lagu  “Diari seorang lelaki” waktu tu hujan lah…. Oh lepas ni nak gi dengar lagu tu semula la, nostalgila btl…

6. How he proposed?

T_T suami saya terus jumpa parents tanya  hantaran…huwaaaa….ingat dia main2…

7. Special date with him?

semua pun special … (buat muka malu)

8. Changes that he asked you to do?

si ‘dia’ tak pernah cakap…atau dia pernah cakap tp saya buat² tak dengar….ahahaha… B, bagi peluang ni, apa yg perlu utk sayang berubah??? Tapi kalau suruh berenti membebel tu susah sikit….

9. What is about him that you love so much?

semua love tapi so much tu…emmm biarlah rahsia…ahahaha

10. What is about him that you wish he would change?

berhenti merokok T_T

11. You lose your mind and crack your head when he?

tau kita ni tengah marah tapi masih blh buat lawak, walaupun tengah keluar airmata mcm ni T_T diikuti hingus meleleh….haisssshhhh….

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?

kemas katil, sidai tuala sendiri, hantar gelas minum pagi kebawah….dan sewaktu dengannya….

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?

as…as….as…. (tiada kata)

dan terima lah si cinta hati ku…

DSC00319

Tuesday, January 12, 2010

Pabila Plan B pun...

...
kenapa ada plan B??? sebab bila kes ini terjadi , dimana compact powder ku selamat 'dimerdekakan"... maka, saya harus ada plan B, takkan nak terus gi beli kan??? (belum ada masa)

Tapi apabila "plan B" saya tu 'dimerdekakan' juga oleh Azam T_T




haruslah saya sepantas kilat meng'MMS' si suami dan ini jawapannya

"PERMOHONAN PEMBELIAN DILULUSKAN"

saya tau permohonan pasti diluluskan tapi saya nak sekarang juga!!! Huwaaa....  :'(

note : semasa pakai bedak pecah ni, habis kotor lantai rumah dan tangan ku ini...

Monday, January 11, 2010

Cotton...Cotton...Shawl

...
sewaktu saya bercuti2 YES di tanah semenanjung bulan tahun lepas, saya ambil kesempatan lah ronda² kedai tudung/butik...maklumlah di Sabah kurang sikit...kalau nak pakai shawl lawa² kena order online tau... belum pernah saya beli shawl di sekitar KK Kota Kinabalu ni lg...

Waktu tu adalah SA ni promo kan cotton shawl, tak pernah try, ok beli lah barang 2-3 helai waktu tu...

Wahh i heart sama itu cotton shawl sudah... sangat selesa, senang dipakai, tidak ke kiri ke kanan kalau kita sakan bercerita atau makan...

Dengan sepantas kilat, saya meng'sms' adik saya, "tolong belikan saya lg cotton shawl sebanyak mungkin"

barang baik mesti di kongsi kan??? saya nak bagi kawan saya jg... hehehe...dan sekarang ni dia pun sangat jatuh cinta sama itu cotton shawl... siap marah lg kenapa bagi dia 5 helai je...



yg telah selamat dipakai...



masih dlm plastik...hahaha... tunggu giliran...



*gambar hiasan

Panggilan Haji...

...
musim haji 1431 lama lagi Azam...

tak pa..kita pg umrah ok... InsyAllah






itu ialah tuala mandi Azam sebenarnya..dan dia sibuk nak ikut saya pg kerja pagi ni...

muka pun muka kesian....

Thursday, January 7, 2010

SweeT~~

...
Hujan - Banyak Kerja

Sambil makan ni... nyamannya....






Wednesday, January 6, 2010

Tim Burton - Corpse Bride

...






saya + Azam + Mak Su Ita
tadi layan DVD Corpse Bride, lama tak tgk cerita ni..

Mmg cerita2 Tim Burton ni saya layan , tak kiralah kartun :
CORPSE BRIDE (2005)
THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS (1993)

or film :
SWEENEY TODD (2007)
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY (2005)
SLEEPY HOLLOW (1999)


paling tak blh lupa 1st movie saya tgk:
EDWARD SCISSORHANDS (1990)



kebanyakkan hasil film Tim Burton akan bekerjasama dengan Johnny Deep, even kartun pun pakai suara Johnny Deep jg...

Saya tak tau saya suka Johnny Deep sebab watak Edward Scissorhands atau saya suka tgk cerita Edward Scissorhands sebab pelakon dia Johnny Deep, tp cerita tu saya 1st time tgk di TV2 waktu saya tingkatan 1 (1996), masa tu sumpah saya blm kenal Johnny Deep tu sapa...Maka, kesimpulan saya suka Johnny sebab watak Edward tu!!!





Sekian, selamat malam, jom tido!
AZAM, JOM TIDO!





Jom mengutuk!!! (@_@)

Hari ni tiba2 mood imbasan zaman sekolah menengah dulu, sbb tiba2 jumpa ramai kwn sekolah di Facebook…

Ada yg saya add, ada yg tidak…yg tidak tu sebab saya malas tgk mereka yg bangga dengan foto2 “menayang asset” mcm prmpuan murah – SERIUS. Lagipun kalau saya add “mereka” ni, nnt diorang kecewa pl tgk penampilan terbaru saya hahahah…yg muslimah ni.. *ya dl saya pakai agak tak muslimah , jd untuk tidak kecewakan mereka, baik jangan add lah… NO NO NO, bukan sebab malu…

Dulu zaman sekolah saya mmg huduh…ahahaha…sbb tu takde lelaki nak dengan saya.. BF mmg tiada, zero! Dahlah hitam kan??? Orang suka yg fair & radiant gitu… Sekarang pun masih hitam jugak, tp ada warna sikit dah…kah kah kah… Nasib baik suami saya kata dia bkn pilih dari paras rupa (kalau paras rupa, mgkin takde jodoh)…

Namun begitu (cehhhh mcm skema), walaupun sdh agak 10 tahun berlalu, garisan tak lari agak jauh, sekurang2nya montot tak lah besar yg mana bila pakai dress+skinny/legging nampak mcm shape “buah pear” (kalau ada org terasa sila lah berhenti pakai dress paras paha+legging, dahlah huduh, sendat sana sini pula) mcm baik je ko tegur org ye Puan As… Dan sekurang2nya ukuran atas – tengah – bawah taklah equal to infinity, yg mana bila nampak org slim melim mulalah jeles kutuk2 padahal sendiri tak jaga badan, bila tak laku nak salahkan org yg dah laku & kata “tangkap muat” … Dan sekurang2nya taklah cikeding yg mana bila pakai top+legging/skinny nampak mcm batang penyapu expired…

Macam ada org tertentu je kan???

OK SILA JANGAN TERASA, KALAU ANDA TERASA MAKA ANDALAH ORANG ITU…AHAHAHA…SAYA HANYA MENGUTUK ORANG YG KUTUK SAYA

SEKIAN…

dilarang komen!!! ahahaha

Monday, January 4, 2010

Kalau ke kedai Mertua...

...
tak sah lah kalau tak berebut ngan hubby untuk urus badan+kaki... dengan mesin urut OGAWA...




tapi selalunya saya kalah...ahahaha...tunggu giliran..

sambil urut sambil melaram bajet eyeliner lawa..










Buang! Merdeka!

...
Azam sekarang suka sangat buang barang sambil sebut 'buang!' dengan sepenuh hati macam orang laungkan merdeka 1957, laungan merdeka 2009 kureng sikit...

Dia akan buang barang tu dengan mengangkat tangan setinggi mungkin dan lepaskan ke bawah, lagi2 kalau dia berada di atas katil atau berdiri...

Antara barang yg dia buang, remote astro-mouse-botol air- tgk semua benda2 berat dan agak fragile kan???

Dan yg paling menyedihkan adalah ini...





compact powder ni baru sebulan beli...huahhhh T_T....

tgk budak tu nyibuk nak masuk gambar...rambut kenteng...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...