Monday, November 23, 2009

B for BLaY!!!

Sekarang ini saya perlukan :

wedges-tak-berapa-nak-tinggi-tapi- tak-nak-flat-sangat

Apakah???

Panjang juga nama ciri jenis kasut yg ‘nak’ tu…ahahahaha

Perlu sngat utk keselasaan dipakai nak balik kampung ni, kampung yg mmg hari2 keluar berita –kalau tak banjir, becak- habislahhhh….

Patutkah saya pakai selipar BATA yg kaler coklat tu je???

Apabila suami saya tak ada *grin face* … Saya pun dengan jayanya men’window shoping’kan diri mencari “wedges-tak-berapa-nak-tinggi-tapi- tak-nak-flat-sangat” tu…

Akhirnya terjumpa juga BLAY on SALE!!! besarkan sikit SALE tu…atau ulang semula word SALE tu… Hahahaha…tolak tepi senarai kasut yg lain… Mari mencari 5-6 round kedai tu utk dapatkan ciri kasut idaman…

Tapi yg saya suka ada kaler white je, terus terbayang becak! becak! becak!

Hmmmm… tapi kerana gojes sangat, tak smpai 5 min fikir, rembat saja…ahahaha… Becak blh cuci (kot)…

LAGIPUN….*grin face* lagi….ada jg alasan beli lain kalau tak blh cuci….ahahaha… Hey!  Malaysia Year End Sale 2009 (YES)  akan kembali from 21 November 2009 until 3 January 2010…

Sale2008

*saya tak bawa kable camera utk tunjuk  wedges-tak-berapa-nak-tinggi-tapi- tak-nak-flat-sangat” tu… jadi sy letak lah lori YES 2009 ni… ahahaha

SELAMAT MEMBELI BELAH!!!

Friday, November 20, 2009

WLW testing & Seramik???

Ini adalah percubaan ku menggunakan WLW….

memang best lah benda ni, plg best tang watermark tu….

Heart u lah WLW

Lagi best masak sup guna seramik kan??? rasa pun berbeza dari masak guna periuk metal tu…

hahaha tiada kaitan tapi kedua2 topik adalah tentang percubaan…

p/s : Pandai juga aku masak

19112009913

Wednesday, November 18, 2009

Gud Luck Guys...

...saya baru pulang dari menghantar suami saya ke airport... T_T  sebab sedih jadi saya guna bahasa baku...
Team diorang bertolak hari ini utk mengikuti KEJOHANAN PAINTBALL WORLDCUP ASIA 2009 di Xtion Paintball Park, Kompleks Sukan Negara Negara Bukit Jalil...

Saya dlm mode : sedih hiba ditinggal suami selama seminggu dalam keadaan mengandung 2 bulan...ahahaha...apakah???

tak pa tak pa...next wednesday ku menyusul pl ke sana... sang suami akan menjemput saya pl di sana..Nanti kan ketibaan ku dan Azam dan baby dlm perut ni...hihihhi... tak terbayang mcm manalah nak handle barang dan Azam...uhukkss batuk kecil

Macam² hal la kat airport tadi, barang paintball susah sangat nak lepas walaupun surat pengesahan dari Imigresen & Polis Daerah dah dapat...mula² tank, tank dah ok, tools pl....huhuhuh...air asia air asia, MAS ok ja bagi lps semua yg penting ada surat dari pihak berkenaan.

Tapi, semoga berjaya utk korang...tembak betul² biar kena...




spot my husband...ahahaha...

Tuesday, November 17, 2009

Sarapan saya (Nak juga tayang)...



gambar diambil di pantry ofis...

ahahaha inilah yg dimaksudkan ngan burger malaysia ya Kak Sal???
kuih mcm pau pastu belah dua, inti sambal bilis (mcm sambal nasi lemak) & timun....
RM1 - 3 biji, saya makan 3 biji cukup...ahahahaha

p/s : karipap tu pun saya makan juga.. byknya sarapan saya setiap pagi...




Wednesday, November 11, 2009

Bila ni???



siapa tahu bila tarikh tayangan filem ni??? yg saya tau bulan November, tapi saya akan ke tanah semenanjung pada  25 Nov - 08 Dis 2009....Kalaulah tayangannya pada tarikh saya berada di tanah semenanjung...maka, tak dapat lah nak tgk.. T_T... kalau kat sini blh jg mak tlg jaga Azam waktu mlm curi2 kluar gi tgk ngan boyfriend hubby...

T_T...

Tapi kalau tayang sekarang pun, masih tak dapat tgk... sbb mak dah nak terbang ke Makasar malam nanti sehingga 25 Nov.... Uwaaaa..... mmg sah tak dpt tgk di cinema...

DVD sajalah ....

T_T






Friday, November 6, 2009

Nostalgia...Oh!

...
Tiba-tiba kan teringat nak gi tempat-tempat dating saya dan hubby dulu...wahhh gitu...tetiba kan nostalgila tu dtg, eh nostalgia...

Dulu saya & hubby bercinta kejap aja, dlm 6 bln pastu 6 bulan tunang pastu kahwin....ahahahaha...tapi kawan baik, ala teman tapi mesra agak lama jg, hampir bertahun (padahal lupa)

Dulu2 kan (2-3 tahun lps), sll dating di Tanjung Aru Beach - Pantai Tanjung Aru, gila jiwangsss... tak...bukan...kami suka kesini sebab sebelah tu landasan kapal terbang terminal AirAsia & MAS.....wooooo best blh tgk kapal terbang landing...yg berlepas tak best la pl (-.-")



google image

hujung sebelah saaaaaaana tu lah lapangan terbang...jalan berkaki ayam, wahhhh...ahahak, gedik!



google image

pastu lepak bawah pokok makan jambu batu+amoi banyak2 @ nenas+amoi+sambal+kicap....slurppppp
nostalgia btl la!...sambil minum air tebu pl tu...

Lagi satu tempat dating kami kan...

Di Bukit Bendera - yo ingat Penang je ada Bukit Bendera, Sabah pun ada....Tapi naik kereta je, ramai org datang joging jg, selain dtg utk dating...ehe...
Bukit Bendera dikenali jg Signal Hill (kalau x silap la)



google image

Dulu, ada teropong kat atas ni utk tgk view bandar KK...tp sekarang sdh tidak ada T_T....tp still blh tgk juga view KK...



google image



google image

seronot seronot.... dah lama tak gi sini lg kan b??? (-.-")

p/s : mana tempat dating kalian??? Cewahhh.....(selain tempat makan2 yer)


Thursday, November 5, 2009

Mana Rambut???

...
tadi saya jalan2 ke blog Azza yg ni
sedikit ringkasan : dia kagum ngan anak Yana - Ammar yg dah kenal body part dia... (i pun kagum oooo)
bila tnya mana rambut - tunjuk rambut.. mcm tu lah seterusnya...

tiba-tiba
saya pun teringat, Azam mmg dah blh tunjuk telinga dan mata (setakat ini)
tapi yg pertama sekali dia pndai tunjuk adalah 'aset' dia, bila nenek dia tanya

Azam, mana k*n*k??
terus pegang...
ada gambar utk tatapan...




hah mcm tulah aksi bila kena tanya

p/s : korang rasa Azam marah tak saya letak gambar dia yg ni??? hahahaha...


Tuesday, November 3, 2009

Meraikan Kepulangan...

...
sempena meraikan kepulangan sementara abg ipar sy dari Jepun, sebenarnya dah balik KL sejak 4-5 bln lepas, tapi baru semalam datang KK jmpa kitorang dan dia nak balik Jepun lg semula , so, kami bawa dia gi makan seafood... ya, almaklumlah seafood kat sini kan muuuuuuuurah-muuuuuuuuuuurah...kah kah kah...

Beringis Seafood Restauran - 15 min dari rumah ku...

marilah sy menjamu anda dengan gambar pl...



kalau gi seafood tak sah kalau tak order butter prawn...
nyum nyum
1.5kg baru RM90+-



pelahap gila....ni pun dah nak habis separuh baru ambik gmbar...
semua tak sabar



ikan apa ntah...
yg ini sy tak tau brapa kg & brapa RM...
bedal je....

Hari ni dia dah nak balik KL lg....
sedap !!!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...