Friday, October 30, 2009

Munchy's Oat Krunch yummyyy.....







+





Setiap pagi menu yg ini....
Heaven....ahahahaha....
Tapi kenapa bila masuk jam 11am jer, trs lapar balik, thought dpt tahan smpai lunch time...tsk tsk tsk... T_T
tapi ada alasan utk mkn lg jam 11...ahahahaha....



Thursday, October 29, 2009

Pengaruh Rakan Sebaya

...
inilah akibatnya bila pengaruh rakan sebaya memainkan peranan
.
.
.





ops bkn ini...
tapi..
.
.




ya inilah dia...
hasil pengaruh dari blog Cikgu Intan yg ini...
baru dpt kaler bellue..bellue...

Terjahan ke McD selepas temankan si Ayah main futsal...
Azam pun sibuk nak main, berdiri pun masih blm stabil...
.
.
.














Sunday, October 25, 2009

Watch Papadom ^_^




Semalam gi tgk cerita ni....Huhuhu...mmg best, sedih, lucu...semua ada...

Part plg sedih yg bini Dom (Mun) kat hospital kata dia sedih sbb lepas ni tak dapat tgk muka Dom tu lg... (lebih kurang mcm tu lah dialognyer)... Sedih sbb sy cuba letak diri sy dlm keadaan tu....Sedih kalau tau nak tinggalkan org tersayang, lagi2 suami yg anak kita ni masih kecil....huwaaaaaaaaaaaaaa.... sedih... Mcm mana nasib anak aku, terdidik ke? Makan Minum? ..... 'ter'emo disitu


Boleh bawa bapa2 gi tgk, pengajaran juga.... Mcm mana nak besarkan anak kalau isteri takde
Lps tu mcm mana nak hargai saat2 bersama dengan keluarga, jangan menyesal...

Ada pepatah :
No one in this world is rich enough to buy his Past.So,enjoy each moment before it gets beyond reach


p/s : eiiii tak suka iklan b4 movie start tu.... movie "SANTAU - DENGKI SAMPAI MATI"
serammm!!!!
p/s/s : ada warning, ibu mengandung jangan tonton, bis tu kalau 'ter'tonton sebab iklan tu, dahlah mak ni penakut ok!




Thursday, October 22, 2009

Sebab penghasilan kurang...

...
Benar seperti kata mu Umi Sufira dan juga Cik FId

Inilah punca mengapa production saya merudum...




2 garis!!!

Ini juga adalah hadiah harijadi saya buat suami Noel Khairulniza 22 okt...hari ini...

-END_



Wednesday, October 21, 2009

Cari Kerja - Kerja - Berhenti Kerja

Ada beberapa sebab kenapa kita berhenti kerja, tp yg biasa adalah kerana
- dpt peluang yg lagi bagus
- tidak sesuai dengan kerja sekarang

Tapi walau apa pun sebab kita berhenti kerja, saya rasa kita patut bertanggungjawab pada tugas sebelum ini… Sepatutnya kita ingat, semasa memohon kerja dulu, bkn main lg, interview semua blh buat…puji diri lebih2…itu boleh ini boleh…akan berjanji buat kerja rajin…Yerlah sebab nak sangat dpt kerja tu kan???

Bila dah dpt kerja, sebulan dua kemudian…Mulalah, asyik mengular ja… Mengular 1 hal, kerja tak siap 1 hal… (Ini kat ofis laki aku byk) ahahahahah….dlm resume bkn main, berdedikasi bagai…tapi bila dah dpt kerja, kena suruh buat kerja sikit semua x pndai, bkn x pndai tapi sengaja ckp x pandai sebab tak nak buat…
.
Lagi 1 senario, bila nak resign, hantar notis sebulan berhenti kerja, silalah siapkan kerja sebelum berambus…Jangan lah terus lepas tangan, sebulan terakhir di ofis sebulan jg lah mengular…mentang2 dpt kerja lain kan??? Ingat lah, dulu nak sangat kerja, desprate sangat, tempat asal ni jg yg bagi peluang, jadi bila dah dpt tempat lain tu, syukur itu peluang kamu dan tidak bermakna kamu perlu tinggalkan kesan negatif di tempat lama…
.
Kita dtg cara baik, diterima dengan baik….Kalau nak berambus buat lah cara baik…

Tak semua org mcm ni, tapi ada sesetengah…

Cuma pendapat saya :-) ♥



Tuesday, October 20, 2009

Percubaan mem'blog'ing menggunakan E71

...
Tapi x dpt upload photos terus dr folder hp...
Perasan hp canggih sangat la tu... Akakakaka...
Tak pa, yg pnting blh update dan bersiaran secara live...


Sunday, October 18, 2009

Hari Ahad adalah...


...
Hari menyental CDs...



itupun mengikut peringkat kerana tak larat....ahahahaha


kalau dulu ada pembantu rumah, hari2 saya suruh dia sental CD...tak blh cuci pakai washing machine... ahahahaha


sekarang mak takde pembantu rmh, cuci sendiri...


Hari Ahad baru ada masa nak cuci tangan, sental2...


Saya plg suka CD coolababy colour oren ni...










Saturday, October 17, 2009

Deepavali...Kami Kemana???

...
Kami ke rumah bos suami saya yg buat open house sempena Deepavali...eh eh bukan....sempena hari raya lah...

Tapi memandangkan makanan disana sedap2, jd tiada gambar utk tatapan...

Kemudian kami ke Tanjung Aru lagi... Inikan tempat rekreasi, jadi kami pun ke sini ber'rekreasi' lah...

Sambil ber 'gambar'...ahahahaha



seolah-olah kami berkata
"Happy Deepavali"
ngeeeee****




tiang apakah???




tiang lampu...




Friday, October 16, 2009

Notis tandas @ Facebook

...


Eh eh.... sebenarnya bos saya suruh saya buat 1 notis kat tandas tentang kebersihan, saya xda idea...wahahaha...padahal selalu masuk tandas awam, tak baca!...





Jadi, sy minta tolong ngan kawan² FB saya...








banyak juga respon...

membantu...tapi membantu saya gelak aja....

huhhh....terpaksa gi tandas awam utk selesaikan task ni...

* antara komen mereka yg bantu sy gelak (tak nnmpk gmbar?)

-sila pam selepas mentaik <- THU ni

-tandas rosak!!! (apakah???)

-Kecil Boleh, Besar x Boleh

-nak awek gersang, call 012-xxxxxxx <- tak blh blah!

nwy, thanks kawan²

kalau korang ada idea, blh komen yer....





muka budak merajuk kena buli


budak ni kena buli oleh ibu dia...
terus nangis tak kena pukul pun
buat mulut cebik mcm tu...
huhuh~~~~ siannya dia...
lawak sungguh kalau Azam buat muka mcm ni...

"jangan Azam saman aku letak gmbar dia mcm ni bila dah besar nnt, udah"
kah kah kah...



Thursday, October 15, 2009

Bagilah Sokongan pada saya!~~

Semalam punya:
Pagi : 2
Tengahari : 1.5
Petang : 2

Kenapalah sikit??? Huwaaaaa meraung…

Baru 1 tahun ni, lagi 1 tahun, jauh lg…

Kalau mcm ni berterusan, nak tak nak kenalah top up ni…huhuhu…

Patut kah aku menyerah… Kalau aku menyerah, aku akan diam² tak nak cakap ngan org, siapa² pun sebab aku sedih yg teramat…

[ Mode : Pura² tiada masalah ]




Wednesday, October 14, 2009

AZAM T_T

Dah 2 hari Azam batuk tapi tak demam... Dia bernafas pun ada bunyi,


Then, bawa pg klinik isnin lalu

Doktor cek paru² dia, kata nak kena Athma….aduhaiiii…Siannya tengok Azam

Bernafas pun mcm susah tp still aktif cergas bermain…

Lepas tu Doktor bagi ubat batuk + antibiotic + Athma + Demam…

Azam pandai makan ubat, suap pakai sudu je, mesti telan tak nangis²…

Tapi ibu dia ni yg kesian tgk umur kecik lg dah telan mcm² ubat…
Tetiba pagi tadi baca blog BabyIbu yg ini
Hah??? Jadi mcm mana??? Nak buat mcm mana ni???

Patut kah aku berhenti bagi makan ubat atau…

Tapi hari ini batuk dah berhenti, demam takde, rasanya baik stop bagi mkn ubat batuk +demam tu kan???

Bagi makan antibiotic + Athma sebab Azam masih lagi bernafas ada bunyi²…

Kalau ada pendapat, sila tolong beri tunjuk ajar…




Tuesday, October 13, 2009

Entry Geli Hati di Petang ini...

Bos, saya nak resign cari kerja lain sebab saya tak mampu beli barang branded…ahahahaha


Lawak bulan ini…
Blah! Blah!

Dasar budak baru buka kasut sekolah

Kesian deh lho!

Sakit hati dengan mak ke nyah??? Apa aku kesah???

Tak terkejar kan??? Memang lah, kalau pelanduk masuk kampung…

Haduihhh tetiba baca statement tak boleh blah budak hingusan, nampak sangat kau jeles yeee..lain kali budak kalau nak buat statement, bagi keras sikit, jgn tunjukkan diri tu jeles ok…

Kalau berani ckp depan²…

Main statement belakang pula….

Aku buat entry ni bkn sebab aku marah tp aku rasa geli hati baca statement budak…

Kejap lg aku nak gossip ngan BFF aku pasal budak ni…duhhh masih nak gelak aku….

Nak tau apa statementnya???

“sekarang I tak main Vincci, I pakai CK je” wahahahaha….

Statement sindir ala jeles kan???

Geli Hati mak….


-END- (sambung gelak)


Sunday, October 11, 2009

Tamu Gadang UMS ke-11 2009

Semalam dah pigi....

Hari ni nak pigi lagi...

Yg seronok dtg sana cuma sbb byk gerai makanan....ahahahaha...mcm2 ada...

Dapat minum air laicikang yg sedap+manis....

tapi baru seteguk dua...




tumpah :-(

sambil layan




ada jugalah persembahan...sambil makan kebab...nyum-nyum...







seronok ya budak ni ngan Ayahnya....





Wednesday, October 7, 2009

Bag Tangan Saya (Nak)...

Walaupun saya berkenan dengan handbag begini..





atau begini...







(semua pics google ya)

Tapi beli mahal2 & kurang praktikal pada diri ku yg beranak 1 ini, asyik kepit anak saja kalau gi mana2... Kena fikir 2x nak beli... Duit (bkn takde) tak cukup...ahahahaha...

Biar mahal (berjenama)...apa yg penting??? bkn kerjasama lg ye...tp Praktikal...
boleh muat pampers 3-4 gantian, baju 2 pasang gantian, bubur bekal,
plus barang sendiri, mekap, purse, handphone...
dan beberapa barang lain yg perlu...




(model sambilan)
biar besar gedabak...tp muat semua sambil bergaya....
wahaahahaha..
MNG pun MNG la....
tak dapat GUESS & LV tak per...

Bila aku nak ada DIY handbag mcm Cik Fid, teringin jg nak ada tudung DIY, mesin jahit dah ada...


MMR untuk 1 tahun!

...aku memang sengaja letak tittle skema cam tu...senang org nak search kan??? terus menerus ke blog ku...ahahahaa...apakah??? (tu pun kalau sudi baca)

hari ni (pagi tadi), bawa Azam untuk suntikan MMR setahun...

Kalau klinik kesihatan kerajaan ni, huiiii mcm2 soalan tanya, jawab lah mcm soalan PMR 2009 yg baru pagi tadi bermula... Kemudian tibalah masa untuk jarum

Nurse : pegang kuat-kuat, nnt ngamuk, sakit ni...

(saya pegang kuat-kuat jugaklah)

Wahhhh sangat mengagumkan ya anak ibu ni, kena jarum x nangis..kah kah kah... Nurse, ko kena main ngan Azam...

Nurse : Lasak budak ni, nda nangis bah (bahasa Sabah lah kan)

(saya - sengih)

Azam tengok aku, aku tengok Azam...Aku pula mcm nak nangis terharu tgk dia kena jarum x nangis...Azam masih baby, nangis lah nak, x salah pun...




tengok wajah kesayangan hamba selepas dijarum

Tapi aku lupa ke farmasi ambil ubat - apa kejadahnya!

Saturday, October 3, 2009

Eye gel???

.... entah kenapa ye??? Tadi x dpt update blog...


sekarang nak try yg ni

.






Elderflower Eye Gel


tadi gi shoping ngan Azam berdua je...


"Ayah missing-in-action"


ahahahahahaha


Nnt lepas sebulan dua, baru review kesannya yer....


Mudah-mudahan blh hilangkan kesan hitam mcm panda tu...





Friday, October 2, 2009

Bambangan & EBM

...
wahahaha...tajuk tu utk caption gambar ini yer...




.
.
Buah Bambangan (tak tau lah nama lain dia apa)
Lama dah tak makan buah ni, sodap kalau dah masak ranum...
Last time makan dl tahun 2002, mak masih muda remaja...hahahahaha
dah 7 tahun tak makan...
terjumpa org jual kat pasar time singgah beli barang,
smpai rumah tak sempat buat apa, trs baham bambangan...
tengok : EBM pun tak sempat nak masuk freezer
makan dulu ahh baru buat benda lain...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...