Wednesday, September 30, 2009

I Need More Sisters in Sorority Life ♥

...  to complete this events




.
.
Baru Level 51
House members 21 :-(
.
.
♥♥♥



Friday, September 25, 2009

Cerita Raya ( 1-6 syawal )


...
(*hapdet blog sambil minum milo kotak + kunyah cottage fries)
...
1 syawal
sembahyang raya, bermaafan, makan2 di siang hari
makan kuih+buras+semua masakan yg mak aku masak...
ahahahaha
seronoknya raya pertama...
tak kemana2, tunggu tetamu dtg rumah je
Azam dpt kumpul duit raya...
.
.


.
.
.

2 Syawal
ke Membakut, rumah keluarga iparku
Sambil singgah di Papar
bertolak jam 10am
.
.
.



.
Budak ni memula pakai baju melayu hijau...
comot byk mkn kuih raya+minum sirap
tukar baju
.
.
.
3 Syawal
Bertolak ke Ranau pula!!!
perjalanan dari jam 10am juga...
Beraya sambil makan angin, best wooo...
.


.
tempat ni sejuk...seronok
bermalam di Ranau
.

Gunung Kinabalu dilitupi awan
.
.
4 Syawal
Masih di Ranau
sebelum pulang ke KK
ke Tagal Sungai Moroli kg Luanti Baru, Ranau
buat apa???
.
.


Fish Massage!!!
...
5 Syawal
Memandangkan kami (saya + hubby) masih bercuti
tapi sudah habis rumah nak gi beraya
lagipun takde org buat open house jemput kitorang...
so, gi jalan2 je lah...
.
.


gi archade main game
.
.


main game kereta
.
.
.
6 Syawal
Kami ke Burger King makan burger...
ahahahaha
.
.


Sunday, September 20, 2009

Azam & Family Mengucapkan Selamat Hari Raya!!!~

...


...
tapi napa Azam nangis???
Tak sabar nak jalan~
kah kah kah
...



Thursday, September 17, 2009

Nilai zakat fitrah untuk negeri Sabah - RM6.60

...
jom gi bayar zakat fitrah
...
...
Wak nak gi bayar zakat fitrah
...




Wednesday, September 16, 2009

Tahniah! clap*clap*

...
Aku lupa nak tambah
Aku berjaya BF setahun!!!
Tahniah
...



Noel Azamuddin Hadi - Setahun

...
Mengikut kalender hijrah
26 Sept 2008
26 Ramadhan 1429
9.11am
Jumaat
Sabah Medical Centre, Likas Sabah
...
.
...
Ni lah budak nyer...
...
...
Setahun kemudian
...
Doa ibu selalu bersama mu
Noel Azamuddin Hadi bin Noel Khairulniza

Sunday, September 13, 2009

Kerana Seseorang di FB, memberi kesan...

...Salah seorang friend list saya di facebook telah menjadikan gmbar kek sangat sedap & Ice blended sebagai profile picture nya...
Sangatlah menggoda apatah lagi dibulan puasa ini...
so, kami tiga beranak telah menyerbu SR utk dapatkan kek sangat sedap itu...
.
.
.
.
..
"ntah apa dibincang dua beranak ni..."
yg pasti saya nak ni..
.
.
.
.
...mari saya tambah lagi...
.
.
.
.
.
carot tu utk Azam..!



Jangan Beli ... !!!


...Saya dah bagitau pada diri sendiri jgn beli kasut lg.. Yg ada pun skrang x hbs pakai...
...Tp tadi sy lalu Charles & Keith...
.
.
.
.
.
.
Gila murah...
Sale...
Macam jualan gudang pun ada...
Hati mana tahan mcm ni
.
.
.
.
.
Beli 1 cukup ye...
lepas tu jgn beli kasut utk 3 or 4 months akan dtg....

Friday, September 11, 2009

Kisah tiga sekawan (luahan hati saya)

Mari berikan watak Alice – Andrea – Florence


Tiga sekawan ni, mmg rapat lah…Boleh berkongsi cerita dari perihal baju, mekap, masakan, gossip artis etc… Tetapi apa yg mereka tidak kongsi adalah masing-masing suka bercerita keburukan masing-masing pada si Agnes dan Carol dan ada lg watak2 lain…

Alice akan cerita keburukan Andrea + Florence pada org lain

Andrea akan cerita keburukan Alice + Florence

Florence akan cerita keburukan Alice + Andrea

Hairan kan??? Sedangkan mereka bertiga ini adalah berkawan dan rapat dikenali jg “berkawan rapat”

Mungkin masing2 tidak tau yg kawan mereka ini pernah cakap belakang perihal diri mereka sbb itu mereka masih “berkawan rapat”

Pada mulanya, saya sendiri tidak sedar hal ini sehingga lah terkena pada diri sendiri, mungkin saya cepat sedar kerana saya tidak “berkawan rapat” dengan mereka…

Tapi percayalah…ketiga-tiga mereka ini pernah bercerita pada saya keburukan kawan masing-masing. Saya tiada story buruk tentang “kawan rapat” saya utk dikongsi jadi saya cuma mendengar atau blah dari situ…
Satu hari, saya dengan “tidak sengaja” telah ‘ter’beritahu pada Andrea yg Alice berkata buruk tentangnya…
Diulang ya, “tidak sengaja” dan tidak berniat utk meng’api’kan waktu itu
Dan impaknya sangat mengagumkan saya!

Andrea tidak marah pada Alice malah dia beritahu Alice bahawa saya kononnya burukkan dia…dengan melaporkan apa yg dia telah buat.

See…walaupun mereka sering memburukkan sesama sendiri, tapi hubungan “kawan rapat” itu masih kuat…

Saya nak gelak…
Ahahahahaha

Sedarlah! “Kawan rapat” kamu itu menikam kamu dari belakang.

Lega!



Tuesday, September 8, 2009

Azam & PapaRazi

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Monday, September 7, 2009

Entry maki aku

Cerita pasal maid jg…


Gaji RM800…gila! Kalau Sabah ni, company yg plg low pun basic gaji kerani dia rm500 tau??? Maid pl dpt gaji bersih RM800…

Boleh…boleh…tp seperti kata Cik Fid

Tolak sewa rumah, klau yg bilik ada aircond (mcm bilik maid aku) sewa mahal sikit – lets say RM200

Tolak makan minum RM150 – klau dia makan sendiri dluar belum tentu dpt makan sesesap dan sekualiti makanan dirumah kita

Tolak penggunaan air – mandi cuci baju dia cuci itu ini…
Hah apa mcm??? Saya setuju lah gaji bersih maid RM800!!!
Dahlah maid aku lari… (tak pernah update dlm blog sbb aku bengang sangat dia lari balik kg dia – dahlah aku layan baik ,dia sakit aku hantar klinik, bagi cuti sakit seminggu berehat)
Kontrak dia setahun & maid aku baru kerja 4 bulan, tau berapa byk aku rugi??? Kerajaan dorang ada nak tolong???
Kos medical check up – RM190

Setem duty – RM10

Jamin – RM980

Belum kira minyak + tenaga + ambil gmbar pasport
.
Kalau dah kerja setahun x apalah jg, ni baru 4 bulan…

Kalau tak nak kerja apasal dtg sini cari kerja?? Time aku blm jamin , bukan main lg baik, siap merayu jamin cepat2 setahun…

Sekarang maid bedebah tu dah lari, tak pula kerajaan dorang nak tlg…aku kena bayar denda lg RM250!!!

Ok.



“…Sesungguhnya aku berpuasa”




Friday, September 4, 2009

Oh tidak itu Bukan Kasut Raya....

....Dalam post saya yg ini , bukan kasut raya ye!~...Sebab saya dah selamat merasmikan kasut itu minggu lepas lg....huahuahuahahaha....

Si Encik Suami tu kata : "Oh kasut raya nanti beli lah lg".. Apabila saya dah pakai kasut tu 2 minggu..

Lagipun, tak kuasa mak nak pakai kasut mcm tu gi beraya... leceh nak buka tali keluar masuk rumah org...

Baik pakai yg simple...but, no no no to flat... :p

.
.
.
.

Tahun ni saya belum lg ( atau mungkin tidak) beli kain raya, makanya tiada kain utk dihantar ke tailor, dan seterusnya tiada baju baru...

Tapi beli ready made jelah...pasrah!~
.
.
.

Thursday, September 3, 2009

Baru Berjinak-jinak...

....
Dengan high heel yg ada platform mcm ini...
.
.
.
.
.
.
.
kurang seksi tapi AMAT STABIL!!!
.
.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...