Thursday, July 30, 2009

Harga Buka Puasa - RM300

...Saya buka puasa disini tadi...

Nilainya - RM300++
Sebab saya kena saman parking!!!
Terima kasih lah Encik Polis...




Tuesday, July 28, 2009

Makan-Makan Di Hari Lahir

.
.
.
...Layan gambar jelah, aku tiada mood update blog buat masa sekarang...


Yeahhh....Saya dpt ini...
.
.
.
.
.
.
Kemudian jadi begini...
.
.
.
.
Custom made by Mr.Hubby...clap clap *

Tuesday, July 21, 2009

Lagu MN

.
.
.
.
Tumpang glemer ye MN....
sekarang sy dirumah, MC - demam - sakit kepala - sakit tekak - batuk - selesema - sakit otot - ????? Hah!!!
Ok, sy sdh berjumpa Dr tadi, ini cuma demam biasa...thank God...Syukur..
Dapat MC 2 hari...yayyyy!!!!!

Sambil2 bloghoping, apa yg ku jumpa???
Ya senarai lagu2 dari MN - sepantas kilat ku download semua dari youtube..
Layan....Layan...Layan....
Azam tengah tidur....shhhh...

.
.
.

Tidak Puasa T_T

.
.
Hari ni sy tak puasa...
Bangun jam 4am nak sahur, Azam nangis pl, susukan dia, tidurkan balik....Sy pun ikut tertidur...
Bila celik....
Alamak...jam 5am... masuk lah waktu solat Subuh T_T...
Tak boleh puasa tak sahur.. *sigh

.
.
.

Monday, July 20, 2009

..:: Like Father Like Son ::..

*
*
*
.
.
.
.

Friday, July 17, 2009

Fake Eyelashes

aku mau anak prmpuan aku punya bulu mata lebih panjang dari ni....
hahahaha...
.
.
.




Kawan aku mau kahwin (ver.Sabah)

Sila puan-puan dan tuan-tuan baca mcm org Sabah bercakap..
.
Oh..My kawan baik, Lynda buat majlis resepi resepsi kahwinnya nnt 08 /08/ 2009 di KK, tema : white & purple…lalalala… Purple ok lah, utk kita prmpuan ni kan? Lelaki?? Laki aku mcm mana weiii…mcm sangsi aku kalau dia mau pakai kaler purple ni, tp nda susah cari, lagi…. Azam, aku sdh berabis cari baju boy kaler purple..manada, semua utk girls sajalah…. Duhhh…

Ektuali c lynda sdh nikah di Penang bulan 6 lg (cepat2 dpt anak) tp akan buat majlis utk kawan2 dan family di Sabah lagi bulan 8 ni… But, she n her hubby tu dtg KK awal sikit la kan… Pastu plan mau pg karok, mula2 plan semua girls ja…GDO Bjade Girls Day Out ka itu???.... Bincang punya bincang… Jadi pl CDO…apa? Couples Day Out, adakah itu Bri?? Nah, ni kali la! Tiba2 ada lg plan bowling, gila la…

Balik pada isu baju tadi....Aku ada masa lg kurang sebulan utk cari baju, ya mari pg window shoping every weekend, tujuan asal utk cari baju si suami dan si anak, tapi pasti sudah pasti yakin dan pasti akan menjadi aktiviti membeli baju, kasut, tudung, mekap untuk si ibu ni…Si Dia wont wear batik! (hari tu ok ja pakai batik)

Me, nda mau la baju kurung or kebaya mcm kau tu AJ… maxi dress, ok…klau ko ada masalah mau cari dress, bah jom kita pg shoping jg…Tp jgn bawa aku masuk beli kasut di Nine West, aku nda mampu lg….ahahahaha…SERIUS
For Lynda – Alya Marlyna, bulan kita la bulan ni… yeah!!! 25 Jul – 26 Jul

For AJ – Bila kita datingan??? Aishhhh ko lah suka plan last minit, klau dulu bujang2 blh la plan last minit, skrang ni susah wooo ada anak sdh…Cari si Lervinna…

For Bri – carikan aku baju…online shoping…maxi dress…sini KK semua tiada lawa ah, duiii…
.
.
.


Thursday, July 16, 2009

Entry untuk Azza!!!

.
.
http://azzamoro.blogspot.com/
.
Kenapa kah daku tak boleh buka blog mu wahai Puan Azza...
Geramnya!!!
Operation aborted...
Dahlah aku teruja nak tgk gmbar2 percutianmu itu...
Paling penting sekali, aku tak boleh nak komen...
.
.
.


Wednesday, July 15, 2009

Entry Marathon

.
.
.
Saya lama tak update blog... Tapi hari-hari lawat blog orang, dah habis lawat, nak update blog sendiri ,itu mood sdh lari....

*Azam - Ayah - dan saya sendiri kurang sihat (demam, batuk, flu) sejak 2 minggu lepas... Saya dah baik Alhamdulillah, Azam on off...baik demam, batuk datang, batuk baik, demam datang... kesian anak Ayah tu...
Ayah pun mcm Azam, on off..

*Azam dah pndai tepuk tangan bila diminta - Pndai melambai bila kata "bye" - Pndai geleng kepala bila ayah dia kata "Azam geleng geleng geleng"....ahahahah....seronoknya main dengan Azam..

*Saya masih mood anniversary wedding lg....tapi tak ke bulan ke bintang mcm CY...

*Saya blm ganti puasa walau sehari pun! Puasa saya 19 hari nak ganti sebab tahun lepas sy bersalin pada 26 Ramadhan dan saya sempat puasa 11 hari saja... Bermakna sy kena berpuasa tanpa putus, sekarang masih bendera merah, akan bermula InsyAllah esok..

*Mari ke cinema menonton Harry Potter!!! Hoye!!
.
.
.
Azam said: Ikut!!!
.
.
.

Thursday, July 9, 2009

Berdiri Di atas Kaki Sendiri

Drama sebabak ini adalah rekaan semata-mata....Tiada kena mengena dengan orang lain selain Azam dan ibunya...

Lokasi - Warisan Square
Waktu - lebih kurang jam 8 malam
Watak - Azam & Ibu
Camera man - Ayah (penerima anugerah camera man terbaik)

Sedang kami tiga beranak berjalan shoping cari baju ibu... Tiba2 Azam yg didukung tidak pakai baby stroller kerana malas bawa, telah menjatuh-jatuhkan (ada ayat mcm ni?) badannya kebawah seolah2 hendak berjalan sendiri...Lalu ibu chantek pun turunkan Azam...Bermula la episod Azam hendak berjalan dengan kaki sendiri...

"Percubaan Pertama"
"Bersedia untuk posing"
"Ooops nanti dl..blm stabil"
"Balance...balancing...Apakah??"
"Taaaadaaaa"
(Selama 4-5 minit)
Azam said : memang Azam dah start nak berdiri 2-3 minggu lepas, tapi ibu takut nak lepas...sebenarnya Azam memang boleh!!! Sekarang Azam akan belajar berjalan pl... Tapi jgn ckp ngan org, Azam blm tumbuh gigi lagi :-(



Monday, July 6, 2009

Hari ini dalam Sejarah

.
.
.
.
Yayy!!!
Hari ini ulangtahun perkahwinan kami yg ke-2 tahun...
.
.
.
.



Sunday, July 5, 2009

Tag Anak...

Tag dari Datin Umi Sufira... dengan penuh kasih sayang...

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
- baru seorang , baby Boy!

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
-Errrr....tiada perancangan, ada rezeki, adalah....

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
- Noel Azamuddin hadi : Azamuddin - keazaman agama , Hadi - yg memimpin.

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
-Cari bersama dari buku..

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
- Noel , sempena nama keluarga husband. Azamuddin , sama erti dengan nama ku... Azam! Hadi , idea datang tiba2...

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
-Belum fikir sedalam-dalamnya...

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?

-

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
-Nak anak perempuan!!! (Tapi itu semua ketentuan dari Allah)

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
-kami berdua disayangi oleh lelaki yg sama dan menyayangi lelaki yg sama...

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
- hutang dl


Wednesday, July 1, 2009

Berlatih dari CY 3.5

practice make perfect!!!

mari berlatih - Tutorial : Disable Picture to be Enlarged. kredit to CY 3.5




.
Bolos saja dinding itew!!! berapa markah cikgu???
.
.
.

Manusia yg menjengkelkan

Mengelak dari menggunakan perkataan annoying, so prefer sebut apa? Menjengkelkan… which is paling menjengkelkan? Perkataan menjengkelkan atau annoying… atau org itu sendiri???
Budak baru ofis saya sangat la menjengkelkan ok… mmg tak boleh kena tegur, gila ah… Dia ingat budak yg duduk meja sebelah sana tu supervisor dia ke??? Kena tegur sikit trs mengadu kat meja sebelah, main sindir2 wohhhh
( ok la Puan As, stop membebel, u’r so annoying kalau membebel, eh eh menjengkelkan…)
.
Bah…Berenti ckp benda bukan2… Rasullah s.a.w ada bersabda “…hindari bicara yg sia-sia” lebih kurang la maksud dengan “…Hindari taip benda yg sia-sia"
.
Sila jangan terasa – memang ada manusia yg suka ckp perkara yg sia-sia, tidak kurang jg manusia yg suka ckp benda yg berfaedah, tapi diri sendiri perangai lebih kurang ja dengan keturunan jin yg satu tu, si syaitan tulah… Ilmu melangit, perangai… tsk T_T..

Bukan salah ibu bapa yg tak ajar nilai murni, tp diri sendiri yg perasan hebat…

Oh Puan As membebel ada contoh org mcm ini…kalau nak tahu contoh itu bolehlah hubungi Puan As sendiri… Sungguh menjengkelkan dia itu ok??? Hah apa kaitan topik pertama dengan topic kedua???
.
"TUTUPLAH KEBURUKAN ORANG LAIN NESCAYA ALLAH AKAN MENUTUP KEAIBANMU PADA HARI KIAMAT”
.
Batalkan niat anda untuk tahu siapa org yg menjengkelkan itu…

Wanita Sejati bukanlah dilihat dari keberaniannya berpakaian, tetapi dilihat dari sejauh mana dia berani mempertahankan kehormatannya dengan berpakaian Muslimah.


Mode : geram dengan wanita yg bertudung (sah-sah wanita baik pada mata kita) tapi mudahnya menyerahkan kehormatan diri… Kasihan ibu bapa dia, kalau tahu tentu mati serangan jantung…(kalau gambar tu masih ada, ku pos laju kan saja ke alamat ibu bapanya)
.
.
.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...