Tuesday, June 30, 2009

Hari Terakhir

.
.
Hari ni hari terakhir di bulan Jun, esok bulan Julai...
Yeahhh bulan Julai adalah bulan aku...
Hari kahwin aku...
Hari tua jadi aku...
"Banyak gift....banyak gift..."
.
.
.



Wednesday, June 24, 2009

Barn Buddy @ FaceBook

Yayy!!... aku ketagih main benda ni... baru pagi tadi mula bercucuk tanam...
hahaha...blh pula curi hasil tanaman kebun org lain pastu jual!
.
.
p/s : Zety...aku tak perasan kebun aku kering....terima kasih tolong siramkan...*wink
.
.

Monday, June 22, 2009

Hari Bapa = Paintball

Aktiviti Hari Bapa kami : Paintball
.
.
Belum smpai ke destinasi, Azam dah tidur...layan...
.
.
.
.
Game baru nak on, dia dah bangun... Nak join main gak...ahahaha..
Sesi taklimat, strategi serangan...dan dan dan...
.
.
.
.
Game On
.
.
Kami???
.
.
.
.
Jadi kumpulan sorak!!!
.
.
Azam said : Tunggu lagi 2-3 bulan, Azam join!!! Ayah,bersedia!!!

Thursday, June 18, 2009

Dialog dengan Jin Muslim

.
.
Memula nak letak tittle "Apa yg saya baca???"
Then saya terfikir " takkan org google search -Apa yg saya baca??? "
Tapi kemungkinan besar org search "Dialog dengan jin muslim"
Hahahaha..
.
.
Ini lah yg buat malam saya sibuk sampai tak sempat bloghopping dan update facebook
.
.
Bila saya baca buku ini depan Azam, setiap kali tu juga Azam akan cari muka saya yg ditutup dengan buku... berulang kali, oh budak kecik ni skrang kuat agah ibunya...ahahaha
.
.
Untuk menang, kenali musuh anda!
Saya penakut, serius!
Mertua saya cadangkan saya kenali benda yg saya takutkan itu...
Hantu??? Golongan Syaitan, Iblis & Jin...
Saya nekad kenali musuh saya...
Baru baca 40%...Nanti dah baca habis, saya kongsi sedikit info
Saya tak perlu peluk erat suami saya lagi setiap kali terjaga apabila terdengar bunyi 'sesuatu'!
(ceh ceh ceh....bajet romantik)


Wednesday, June 17, 2009

Azam pun ada kasut baru mcm Amni


.
.
Zoom lagi
.
.
.
.
Auntie Ina kirim dari seberang...(semalam)
Nak NIKE - padankan dengan kasut Ayah Ibu dia
tapi...
(biarlah rahsia)
Azam pakai sampai malam, tak nak buka mcm la tau itu adalah kasut baru! ceh!
.
.
.
Azam said : uh i loike...


Monday, June 15, 2009

Family Day UMTP


@ Beringis beach resort

.
.
apa kes?? Aktiviti Family Day, dpt bilik katil twin...ahahaha
sabar jelah..
.
.
.
.
Azam plg seronok, pagi petang mandi swiming pool...
.
.
.
.
di bilik sambung mandi bath tab pl...
.
.
.
.
Aktiviti malam
BBQ - karaoke - lucky draw
Azam pun dpt gift
.
.
.
.
Penat, tidur di kerusi dulu...
Acara blm habis lg...
Ayah Ibu Azam pl nak karaoke.. ahahaha
.
.
.
.
Azam said : nak lagi...


Thursday, June 11, 2009

Kahwin...Kahwin

Selamat pengantin baru untuk kawan aku bekas classmate aku...

Memang la cuti sekolah ni ramai org buat majlis kenduri kahwin, untuk jemputan yg aku x dpt hadir, minta maaf..
tapi selamat pengantin baru untuk yg baru kahwin tu, semoga berbahagia hingga ke anak cucu akhir hayat...

Biasalah kan kalau pg majlis kahwin mesti tak lari ambil gambar, ada satu gambar yg aku suka sangat...

.
nak tau kenapa aku suka gmbar ni, ada story...
mari zoom
.
.
.
.
tgk Azam buat aksi ngada-ngada...mentang2 kat depan tu ramai sngat org ambil gmbar kan??
Dia secara automatik lentok kepala dia...
kah kah kah...perasan la kau Azam oiiii....
.
.
Azam said : Azam ni pemalu...huuuuuuuu~~~
.
.

Pagi Saya...


Setiap pagi, sampai saja di office... Selepas on kan pc saya akan terus menerjah pantry....ahahaha
Apakah???

Ini yang saya cari... tak breakfast mee goreng/nasi goreng/kuih muih tak pe, yg penting saya ada Nesvita 3 in 1 oat saya...
Kalau x ada benda ni, saya boleh jadi gila... ahahahah
Dan ini...


Setakat ini, hasilnya "ok"...

Kemudian saya bloghoping dan facebooking... Baru lah mulakan kerja...kira-kira jam 9.30am... kah kah kah...
Saya nak bonus tahunan!!!
.
.

Wednesday, June 10, 2009

Putus!!!

tengok gambar ja blh tau apa sdh terjadi
rantai pemberian mertua kesayangan aku dah putus..
T_T


Monday, June 8, 2009

To all mothers, please read this

My friend text me this morning..

To all mothers,
Please read these

Its normal when u're in ur 20s, u'll look very MENGANCAM
When u're @ 30s, u begin 2 behave BERMACAM MACAM
When u turn 40s-50s, u'll feel TERANCAM
and sadly , when u're reach above 60s, org langsung tak blh CAM

....APAKAH???!!!
Lawak pagi ini...

semua dlm singkatan - short form, nama pun sms kan??

Saturday, June 6, 2009

Lamanya tak buat Tag!!!

Tag dari Cik Fid

Thanks!!!

Yg Perlu Dilakukan ialah :

1. Copy gambar amal Islam diatas
2.Tag 10 org sahabat anda dan wajib buat perkara yang sama
Tag :
UmiSufira
Intan
Alya Marlina
Nani
Fara
Azure
Azza
THU amyatie
Fiza
Lia



Hukum Merancang Keluarga

Soalan :
Apakah hukum merancang keluarga dalam Islam oleh lelaki melalui penggunaan kondom, anzal atau makan pil cegah hamil?

Jawapan :
Merancang keluarga adalah harus atas sebab-sebab yang diharuskan syarak seperti masalah kesihatan. Ini adalah berdasarkan keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan kali ke-12 pada 20 Januari 1977.
Pada zaman Nabi s.a.w ada sahabat yang menggunakan kaedah anzal iaitu suami melepaskan mani di luar rahim tetapi keadaan tersebut dibenarkan sekiranya mendapat kerelaan isteri.
 
Jawapan kepada soalan disediakan oleh Panel Kemusykilan Agama, JAKIM



Ber Layar - Belayar


Tengok dengan sombongnya aku tayang gambar ku dengan -Puteri Sutera-
Aku kan jakun tak pernah nak belayar dengan kapal mewah mcm ni..
Sewa RM3,600 - 3 jam pelayaran
terbatuk huk huk ku dengar...
Kitchen
Master bedroom..
Dalam ada 3 bilik tidur lain..
Kalau tgk kat TV kan?? Sini lah orang santai, minum2 sambil pakai bikini...
(ting!!) jgn nak bayangkan keadaan ku begitu...
.
.
.
Azam said : Ibu perasan kalau2 Ayah buat suprise nak celebrate Anniversary & birthday dia kat sini...ceh ceh ceh tak tahu ini adalah pembaziran!!!


Friday, June 5, 2009

PigSkin - Oh Thanks Cik FID!!!

Selepas membaca entry CIk Fid yg ini ... Kebetulan pagi itu, aku memakai kasut baru - BARU ok!! Setelah ku teliti tapaknya, talinya... wahhhh seperti dalam gambar itu... Ku dah takut, rasa sangsi, was-was...

Dengan serta merta mu message hubby minta pendapat...

"Kalau ada keraguan, tinggalkan"

100% aku dah ragu dengan kasut itu...

Dan petang itu ku pulang rumah dengan selipar jepun office, samak mana2 yg patut... untuk kasut tersebut, selamat tinggal, tapi kalau ada org bukan islam nak, ku bagi free...Walaupun ku tak pasti benar itu kulit babi atau tidak tapi ku dah ragu..

Again, thanks Cik Fid..

Wednesday, June 3, 2009

Meh Tengok lagi...

http://aksesori-sabah.blogspot.com/


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...