Wednesday, April 29, 2009

Soalan english Jawapan Melayu rojak - Tag

Ok tag dari Lia... i like the way dia pnggil laki dia..MR Fallah...kah kah kah...nak jg aku pnggil laki aku MR Noel tapi tak leh, sbb adik beradik dia yg lain nama Noel gak, pastu anak aku nama Noel gak. Nak aku pnggil Khairul, duhhh mcm tak biasa, mcm panggil laki org lain pl.. ok ok..sambung buat tag..

1. If you can be an animal, what will you be? Why?
-Serius sy tak pernah terfikir nak jadi animal, jd tak tau nak jadi apa... boleh?

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?

-Wehhh sebelum aku kena tangkap, bagus aku simpan duit tu dl...tanam dalam tanah... pakai sikit2 bila perlu, jgn show off sangat, nnt kedapatan..nayaaa....Tp tiap bulan mesti shoping gak.. ehe..

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be?

-Boleh bawa org lain tak? nak gi Mekkah, trs tunaikan haji, jimat belanja tambang aku,,,

4. If you know that you're dying, what is the last meal that you want? Why?
-Apa? dah nak mati masih ingat makan ke? Sy rasa bila nak dekat mati mesti tak de selera makan, lagi2 klau tau nak mati tu bila & nak mati sbb penyakit kronik....ehhh gurun gerun aku...

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? Why?

-ya ya ya....sy ikut jawapan anda semua.. yahudi Israel!!

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? Why?

-lebih 24jam... nak tambah cukup la 30jam...untuk tidur dan main ngan Azam..hidup 100 tahun tu tak yah lah, lagi lama hidup, lagi banyak dosa..

7. If you can date celebrities, who is that person? Why?
-Ok..sudah fikir lebih 10 minit, tiada jawapan...

8. If you can only have one thing in this world, what should that be? Why?
-Family, sy tak blh hidup berseorangan T_T

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? Why?

-Oh tidak, sy ttp nak tag semua kwn2 sy.... Korang, buat ye?

^_^








Copycat??~~

Adakalanya N3 yang sy buat mmg "copycat" dari N3 blogger lain, bukanlah bermaksud kopipes segan nak taip copy & paste  mcm tu jer.. Maksudnya dari segi tajuk-topik-kesimpulan-dsb-dll

Kadang2 bila sy terbaca N3 menarik yg mana sy sendiri rasa hendak memberi pendapat dari sudut pandangan sy sendiri mengenai topik tersebut..

Atau kadang2 tittle nya menarik, hendak buat N3 juga ttg tittle tersebut tapi cerita berlainan..

Kadang2 sy terjah blog org nampak tag menarik, walaupun mereka tidak tag sy, sy suka ambl tag tersebut-buat-tag anda semula...

Ini bermakna, N3 anda yg di'copycat' sangat menarik sehingga sy ingin meng'copycat' nya?? minta maaf dengan copycat berkali2 disitu.. terima kasih kepada blogger2 atai bloggers kerana beri sy idea untuk berbloging.. Sila jangan marah dengan sy.. Selamat berblogging buat semua...

Tag - sy suka buat dan  baca tag anda kerana buat sy lebih mengenali anda di alam maya ... skema *sigh



Tuesday, April 28, 2009

611 : Astro dah tak ceria

1.Bekas kekasih saya adalah :


stranger pada saya sekarang, tak tahu mereka pergi mana..




2.Saya sedang mendengar:

suara opismate saya sedang buat panggilan..





3.Mungkin saya patut :

bertindak bijak dan bertenang




4.Saya suka :

Bila disayangi dan mendengar ucapan sayang.... ok font kecil...malu...




5.Sahabat-sahabat baik saya :

bila nak gath lagi aaa???




6.Saya tak paham :

Kenapa saya cuti, saya perlu duduk rumah jaga anak. Hubby saya cuti, dia tidak perlu jaga anak?





7.Saya kehilangan :

Ke'slim'an saya... sekarang agak besar berbanding zaman anak dara..





8.Ramai yang berkata :

"kau cantik dan comel"  tak tak..itu suami saya kata 2 tahun lepas...



9.Makna nama saya :

AZAM





10.Cinta itu adalah:

Suami saya asyik kata, bila kau cinta Tuhan dan aku cinta Tuhan - itu la cinta kita..
T_T oh  terharu...




11.Di suatu tempat, seseorang sedang :

Tak faham bahasa , nak kena maki  bukan cara saya ye..sila berhenti sebelum sy marah..





12.Saya akan cuba :

Bertahan dan Bertahan...




13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :

Tuhan yang Esa





14.Telefon bimbit saya :

K800i  ya sy tau ketinggalan zaman...





15.Bila saya terjaga dari tidur :

Sy tak terjaga dari tidur, dikejutkan dari tidur.. Oleh Azam..




16.Saya paling meluat apabila :

(Cuba kawal perasaan, karang ada yang kena ni..) tak nak jawab soalan ini..




17.Pesta/Parti adalah :

Menjijikkan..





18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :

Haiwan?? emmm.... 





19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :

Dari kecil hingga besar - pasti ada yang seronok utk dikenang...




20.Hari ini :

Saya pergi kerja dengan baju baru... *_* wink




21.Malam ini saya akan :

Dating ngan Ayah Azam




22.Esok pula saya akan :

Pakai shawl baru pula..





23.Saya betul2 inginkan :

Kebahagiaan





24.Ketika sy lihat wajah sy di hadapan cermin pagi ini :

"emm lawanya  baju baru saya.." kah kah kah.... meluat tak korang??





25.Pusat membeli-belah atau arked permainan? :

Pusat membeli belah la dohhh 





26.Makanan Barat atau Jepun? :

Bedal je... tolak batu kayu..





27.Bilik yang terang atau gelap? :

Terang utk mekap
Gelap utk tido..lampu suram la..
Dua-dua nak...





28.Makanan segera adalah :

Bila penyakit M tiba...





29.Ayat terakhir yang sy katakan pada seseorang?

Sy nak bunuh diri.. serius!!





30.Siapa yang sy nak Tag?

Semua yg baca mesti buat.... ya mesti... MESTI


p/s : ya sy tahu tittle tiada kena mengena..
p/s/s : Lepas tengak filem BOHSIA, sy dah pndai pakai "doh"...dulu sumpah sy tak tau..


B to the Z

Dah lama aku tak update blog, sebab aku bz..
-kerja kerja kerja
-dirumah, main main main (dengan Azam ok)
-Baca blog Baca blog Baca blog, hingga tiada masa update blog sendiri... Blog korang2 best, sebab tu suka baca hinggakan tidak terlintas untuk update blog sndiri...hehehe blh?
-Sekian

Untuk mimi @ umisufira...
Hari tu ada baca N3 pasal bola besi @ takut bini kan? aku nak komen, tak jumpa N3 tu balik (malas carik)... Bila si Ayah Azam kena mcm tu dengan kawan2 ofis dia, tau tak dia jawab apa?

"Bukan aku takut bini, bini aku tak takut aku" kah kah kah....
Gila pndai laki aku cover line, tapi itu tak bermakna aku dah sekat kebebasan dia ok, dia still kluar jg main futsal, lepak ngan kawan2, stay2 kat bengkel dengan dunia motor dia.. *Sigh.. Siapa nak temankan aku lepak?

Monday, April 20, 2009

You Should watch this - Susan Boyle - Britains Got Talent 2009

Orang asyik cerita pasal dia ni... Ku pun sibuk nak tau gak..

korang cari la kat youtube.com tu... Susan Boyle..

Wehhhh dengar dia nyanyi...

Dah tengok nnt bagitau apa pendapat korang..

Sakit Mata *_^

huhuhuhu...satu family kena sakit mata, aku tak tahu apa nama penyakit ni, kah kah kah.... ala yg mata jadi merah tu, pastu blh jangkit kat org...

Memula kena kat Ayah, kedua belah mata pula tu...pastu kena Azam, mata kanan, hari ni kena Ibu, mata kiri... Pg Klinik dpt MC sampai hari rabu, masuk kerja khamis (kalau tak baik lg blh sambung MC)..

Tapi ku masih sempat lawat2 blog org woooo....marathon baca blog korang la pl skrang...




Saturday, April 18, 2009

Aku tension (ke?)

Aku jumpa gambar ni kat blog org...wehhh tuan punya blog (anda tau anda siapa) ngeeee... pinjam ye.. Nak share ngan kawan2 blogger pula...

Tengok gambar ni bergerak ke tak?
Bergerak : anda tension
Tak Bergerak : Anda tak tension
*
*
*
*
*
*
sigh* aku tension ke?? - Bergerak -


Friday, April 17, 2009

Coooobaan.. T_T

Hari ni - pagi ni - tadi -...EBM aku tumpah....T_T
whoahhhhh air mata aku ikut tumpah lebih banyak dari amaun EBM yg tumpah tu.. T_T
aku lupa tutup botol tu, ter ter ter langgar botol....tumpah T_T
Sedeynya...
*
*

Teruskan usaha... Apa yg penting? "Kerjasama!!"

*
*

Apa korang akan buat apabila ada wanita lain yg sms suami anda diwaktu mlm kerana nak luahkan perasaan putus cinta dia dgn bf dia..apa korang buat??


Wednesday, April 15, 2009

Kelahiran Normal

Siapa pernah tengok video diri sendiri bersalin/melahirkan.. Saya tak pernah, dan takkan pernah sebab xda record pun...

Tadi saya jalan2, terjumpa ini .. di -alamhamil.com-

Semasa saya hamil/mengandung, sekali pun saya tak pernah tengok video org bersalin sebab saya takut itu mengganggu emosi saya.. yang saya tgk cuma gambar2 3D baby dlm perut dan "In The Womb" National Geographic (tak ingat saya tittlenya, agaknya ini)..

Perasaan saya selepas tengok video ini , bercampur2
-kagum, sebab saya bangga saya telah melahirkan secara normal, mcm itu..
-takut, kalau-kalau ada 2nd baby, saya terbayang2 pula
-terharu-gembira-ehh apa kalau sedih tapi gembira-apabila bayi selamat dikeluarkan, besarnya kekuasaan Allah s.w.t

saya tengok video ni berulang2, sangat kagum, rupanya mcm ni bersalin-mcm ni agaknya saya bersalin jg..

**saya dalam labour room : 1 jam... :-)

Lebih Cips Lebih Ceria

Aku mmg penggemar Chipsmore - sekejap ada sekejap takde - Sekarang dah tukar... Sambil2 mkn chipsmore nampak ni..
*
*
*
sori gambar kurang memuaskan..dari En Google
*
Setiap kali dapat kad (yg ada didalam), saya hantar sms dulu baru saya makan (kenapa tidak saya sambil mkn sambil sms?) ter lebih "uja " kan saya??
*
*
*
Sebungkus besar 180g saya mampu habiskan dalam masa 2 hari -sambil buat kerja sambil makan- tapi sekiranya saya dibantu oleh budak2 ofis saya sambil gosips bersembang, mmg tak sampai 8 jam habis! Slogan pun tukar lebih cips lebih cerita ceria.
untuk keterangan lanjut di sini .. anak siapa2 yg suka makan boleh lah cuba.. Sambil makan sambil saya
berangan bayangkan melihat ikan lumba-lumba (macam yg iklan kat radio tu-ada bunyi air-tepukan-ikan lumba2)..


Sunday, April 12, 2009

Sudah Ada

Dah lama teringin beli benda ni...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tu yg kat lantai tu...
mcm taska dah rumah aku..
*
*
selamat untuk kepala besar yg xde rambut..


Saturday, April 11, 2009

TAG - PROFILE PICT

Tag dari FARA

--> Letakkan gambar profile anda

--> Terangkan maksud gambar tersebut
Dah terang lagu bersuluh - this is my souljah..
--> Kenapa pilih gambar itu
Gambar profile aku sentiasa berubah dari masa ke masa.. begitu juga dengan gambar profile friendster aku dan facebook aku - ok off topik.
Sebab aku suka letak gambar anak aku..
--> Nak tag siapa
Siapa belum buat angkat jari... ok buat sekarang...


Friday, April 10, 2009

TAG - Sexy Me


Tag dari wazie wahidah - ni ex classmate hubby aku ok.. jejak kasih dari blog aku... sungguh kecil dunia ni kan??

Sertakan 3 gambar sexy azam


Azam berusia 3 hari, masuk NICU sebab kena jaundice..
baby blue..
suka sangat tgk pic ni, bagi aku walaupun Azam kena jaundice smpai kena masuk NICU selama 3 hari..
Beraya kat hospital lagi!!.. tapi semua yg berlaku ada hikmahnya..
Gambar ni ayah yg ambil..keji tau, anak tengah sakit dia blh gelak2 tgk Azam pakai spek tu..
*
Untuk pertama kali aku bagi azam pakai CD..
beli dari Sue lunatots..
*
Ohhh benar2 sexy...aku teruja tgk kepala botak Azam..siang malam ku termimpi
Aku nak tag semua blogger yg follow aku
Intan - Laini - mummy adam - Azure - Rai - Amyatie - Mommy lyna - Ila - Lia - PadNani - Hayatie - Fara Mimielola - Zety - nurul dhia - nuroll - Irda - Rozamimi -
Tak buat tak pe.. ngeeee....
Apa yg perlu dibuat??




1. Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling seksi.

2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan. Mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi. Sertakan!!!

3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?

4. Tag  rakan-rakan anda yang seksi - ya korang la seksi..

5. Selamat berseksi....




Oh Tidak! Pecah...

Kejadian berlaku baru sebentar tadi
Masa : 8.15pm
Tempat : Ruang Tamu


Azam ini gelas kesayangan ayah mu lah..walaupun tak lawa dan tak mahal katanya, tp dia sayang ok sbb beeeeesar, kalau minum jus tembikai puas hati...
*
*
*
*
*
*
*
*

Gelas ni sebenarnya berada diatas meja, tapi Azam dapat capai menggunakan baby walker dan buat muka tak bersalah sambil tersenyum...
*
Tamat lah riwayat gelas ayah..


Jumaat yg baik...

Ok hari ni penduduk Sabah cuti umum, cuti apa? Good Friday, aku tak tau kalau negeri lain pun cuti sama... Tapi aku tak tahu kenapa office kami tidak bercuti dan bos saya tidak memasukkan cuti Good Friday ini dalam senarai cuti umum tahunan kami dengan alasan pekerja dia seorang pun tak celebrate this Good Friday..

Wahai bos yg ku sayangi..
Walau pun kami tak celebrate, apa salahnya bagi je kami cuti? seperti cuti tahun baru cina, deepavali, kaamatan??

Oh bos ku yg shantek..
Kalau la kau beri je kami cuti hari ni kan, sdh tentu aku masih bergolek di katil dengan Ayah Azam..

Sesungguhnya bos ku..
Kami tidak buat apa2 kerja pun dari pagi tadi sehingga sekarang melainkan makan,  mengumpat bersembang, dan meng'update' blog.. Dan kami masih tercari2 apa yg perlu kami buat hari ini memandangkan semua pejabat lain sudah pasti bercuti..

Hari ni aku isytiharkan untuk diriku sendiri...Marathon upload gambar dalam FB & FS... Tangan aku gatal nak tampal gambar2 gediks kami anak beranak..

**Tiba2 hubby sms
-call Abah, Abah sakit- *sigh

Wednesday, April 8, 2009

FACEBOOK!!!

Persoalan : kenapa aku jarang/tidak selalu/ignore test yg ada di facebook?

Jawapan :
A.Internet aku yg lambat
B.Laptop aku yg lambat
C.Facebook memang lembab
D.Semua jawapan diatas..

Anda?

E.Hasil test tidak memberansangkan pon!!


Monday, April 6, 2009

Makanan pejal pertama ku

Tittle N3 yg skema ni adalah taktik nak dpt rating tinggi la ni, kalau ada mommies2 kat luar tu yg masuk google search terus taip 'makanan pejal permataku'...Hah! harus dia masuk ke blog ku ini...hak hak hak hak...main kotor ke saya?? (macam iklan kan)

Tapi ini bukan penipuan tittle tau, mmg N3 ni nak cerita pasal Azam yang dah start solid food, kan anak ibu sorang tu dah 6 bulan.. Rupanya bukan mudah nak bagi makan anak ye? Mesti ada kesabaran yang tiiiiiiinggi, tak tau org lain tp Azamku susah nak bagi makan..bagi masuk sudu, dia hisap sudu tu macam hisap susu...hehehehe.. Makan pun siiiikit sangat. Tengok saya taip perkataan tu melebih2 hurufnya nak tunjukkan mcm mana mulut saya berjuih cakap mcm tu juga..

Dihari kedua saya telah buat puree epal-buang kulit-rebus-tapis.. hasil tunjuk ajar Ika! Walaupun sebenarnya dia ajar saya buat puree Kentang..ngeeeee**

puree epal
set pinggan mangkuk Azam ni mak sedara dia bagi, sewaktu dia berumur 18 hari.. Tak sangka begitu pantas masa berlalu, sewaktu dia hadiahkan saya set ni dalam hati saya berkata
'lagi setengah tahun anak aku nak pakai ni'
Dan waktu tu telah tiba, thanks auntie Nina!


Friday, April 3, 2009

Thought Provoking!

Oh oh... Ku dapat email ni dari seorang teman la, dia foward email ni dan ku rasa sesuai utk di sharing is caring kan??


A group of children were playing near two railway tracks, one still in use while the other disused. Only one child played on the disused track, the rest on the operational track.



The train is coming, and you are just beside the track interchange. You can make the train change its course to the disused track and save most of the kids. However, that would also mean the lone child playing by the disused track would be sacrificed. Or would you rather let the train go its way?


Let's take a pause to think what kind of decision we could make................

Most people might choose to divert the course of the train, and sacrifice only one child.


But, have you ever thought that the child choosing to play on the disused track had in fact made the right decision to play at a safe place?


Nevertheless, he had to be sacrificed because of his ignorant friends who chose to play where the danger was. This kind of dilemma happens around us everyday. In the office, community, in politics and especially in a democratic society, the minority is often sacrificed for the interest of the majority, no matter how foolish or ignorant the majority are, and how farsighted and knowledgeable the minority are. The child who chose not to play with the rest on the operational track was sidelined. And in the case he was sacrificed, no one would shed a tear for him.

The great critic Leo Velski Julian who told the story said he would not try to change the course of the train because he believed that the kids playing on the operational track should have known very well that track was still in use, and that they should have run away if they heard the train's sirens. If the train was diverted, that lone child would definitely die because he never thought the train could come over to that track! Moreover, that track was not in use probably because it was not safe. If the train was diverted to the track, we could put the lives of all passengers on board at stake! And in your attempt to save a few kids by sacrificing one child, you might end up sacrificing hundreds of people to save these few kids.



While we are all aware that life is full of tough decisions that need to be made, we may not realize that hasty decisions may not always be the right one.


Tak ada apa nak cakap...just, kan kan kan????? Ngeeeee...




Thursday, April 2, 2009

Budak Botak ^_^

Anak siapa ni botak?? hahahaha...
tak susah pun nak botakkan Azam, bagi mainan je, cukurrrrrr... Licin.. Sejam dah siap!
p/s : Budak ni baru 6 bulan



Siapa Layan Yuna??!

01 April aku cuti, banyak urusan..urusan maid, bawa Azam pg jarum....

Hmmm...baru sehari tak dapat online, tebalnya blog nak kena habis baca....hahaha (siapa suruh?) Aku ambik masa sejam utk habiskan perjalanan aku di blog2 yg di 'follow', sambil meninggalkan jejak (harus itu)..

Anda layan tak lagu Yuna - Dan Sebenarnya ??... Ada lagi lagu dia yg lain tu best juga, English song la... Dan sebenarnya, aku malas nak download lagu ni, kalau aku nak dengar je lagu ni mesti buka blog ini .... Ya itu blog Azure..layaaaaaan...

p/s : sapa ada lagu ni blh minta???



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...