Thursday, January 29, 2009

untuk kwn2 sekolah aku...

mcm lain ja tajuk N3 aku kan? hehehehehe...
Kemarin 29 jan 2009, aku telah menjejakkan kaki ke sekolah lama aku
SMK PUTATAN (yg terchenta)
-Lynda, Bjade, Joanne, Mel, Noi, Geri dll-
bila ka kali terakhir ke sekolah ini??? serasa aku (ada ka perkataan ni?) dlm 7-8 tahun jg nda jejak kaki ke sini selepas SPM 2000 kan? (last urus dokumen result SPM)..


pintu gerbang ke SMK PUTATAN
pejabat Am
dulu2 zaman kita depan pejabat am ni blm ada pondok2 & atap ni segala kan?
Ingat dulu waktu perhimpunan?
barisan kita sll depan pejabat am ni la... huhuhu


ni lah pondok dpn pjbat am tu..
dan sebelah pjabat am ni jg utk spot cek disiplin..
kuku la, baju la, rambut la...ntah apa2 ntah..
laluan kiri utk org yg melarikan diri
(sbb buat salah)
pemandangan ni aku ambil dari blok plg blkang
laluan utk kita ke pjbat am..
kita gunakan laluan ni utk ke makmal..(sblh kiri)
ingat lg?


tangga utk ke makmal fizik
(kelas cikgu wong, btl?)
Itu ja lah gmbar2 yg smpat aku ambil dlm kunjungan aku ke sekolah..
kenapa aku ke skolah? hehehe...ada urusan tertentu la, terfikir jg utk jalan2 ke kantin, taman,asrama..
tapi aku malas la pl..
aku yakin nnt aku akan dtg lg utk tmpoh terdekat..
Betul2 buat aku rindu zaman sekolah aku dl..
bila keja skolah tak siap, pg kantin beli kerepek..time tu kita pg koperasi beli
yg glemer jg beli eskrem mat kool 30 sen ja 1, skrang ni huh rm1 sdh..
pastu mkn time kelas cikgu addmath, cikgu Fauzi..
Cikgu Rona (cikgu Biologi) sdh jadi pen. kanan II.. cikgu kesayangan Geri kan?
paling tak lupa sekali bila kita buat persembahan tarian tradisional utk semua majlis sekolah selama 4 tahun berturut2 (ya ka?)
Rasa mcm mau upload ja gmbar kita time tu..ada lagi aku simpan tau..
*aKu Rindu KawaN SekoLaH aKu yg Lain*

Tuesday, January 27, 2009

..:: Azam 4 BuLan ::..

Azam dah 4 bulan hari ni
-26/01/2009 12.35am-
Oh tidak blm lg agaknya sbb Azam kan lahir jam 9.11am
kena tggu jam 9.11am nnt baru kira 4 bulan gitu..
Ibu blm tdr lg, tggu Azam mangun nenen utk sesi yg ntah keberapa kali
baru ibu trs tdo, esok kan masih cuti, blh tdo lewat dan bangun lewat jg..
huhuhuhu..
so, apa yg ku buat memalam buta lg? tidak la meng'edit' gmbar Azam lg
(semalam dah edit dgn gmbar Ayah & Ibu jg lg)
Main spider solitaire...tgk markah ibu, itu kira terer ka tak terer tu??
Masih nak main lg lps ni smpai la % tu menjadi 100% pl..
Esok nak update gmbar2 Azam yg 4 bulan tp sebelum tu
blh la tepek gmbar Azam
ni gmbar 3 hari lepas (maklumlah kan dah edit)
Garangya alahai Azam ku
huhuhuhu...
Sdh belajar tabiat ibu nya (mkn makanan ringan)
Tidak, sebenarnya Azam buat perhiasan saja keropok itu
Habis penuh air liur di kulit keropok itu, semua benda ada dlm tngan semua masuk mulut..
Ibu suka mkn keropok ikan, sebab itu ibu suka balik kg Ayah nun Kuala Berang, Terengganu
Blh beli keropok lekor yg sedap itu..
Rindunya mkn keropok lekor Terengganu..
(Dengarla rintihan hati ku, ada sesapa nak courier tak?)
Lagi2 keropok lekor losong (betulka?)
Out of topik :
Esok kita update gmbar2 Azam yg ke-4 bulan dan kebolehan2 Azam
selain dari menangis dan menjerit..

Saturday, January 24, 2009

Cuti Tahun Baru Cina

Cuti panjang la rakyat Malaysia sempena Tahun Baru Cina ni..
Ibu pun duduk rmh tiada buat apa, tengah memalam buta ni edit gmbar2 Azam
dlm picnik.com
Salah satu yg sdh siap ni...hehehehe

hehehehe.maklumla ibu kan tak pndai sangat edit gmbar
guna photoshop tu.. ishhh susah sgt blajar nya..
Misi seterusnya edit gmbar2 yg ada...
Esok cuti, blh tidur sekali kalau Azam tidur..



Selamat Tahun Baru Cina pada seluruh rakyat Malaysia (tu pun kalau org org Cina baca blog aku la).. terutama kepada bos aku (dgn harapan bagi la ang pow lebih sikit tahun ni k)

..::Tag Lagi::..

8 Random facts about myself (tajuk je BI, tp list in Malay ok)


1. Aku baru jg mengenali dunia blogging ni semasa aku mengandungkan Azam tahun lepas.
2.Aku tak pandai (sgt) masak.. Apatah lg masak utk lbh dari 2 org makan..
3.Tiap pagi aku bawa kereta gi keja dgn kelajuan 100-120km/j sbb lmbat.
4.Sebenarnya aku suka kaler merah, hmpir 70% barang peribadi aku mesti ada kaler merah termasuk la kenari kesayangan aku.
5.Berazam utk mempunyai rumah sndiri pl dimasa akan dtg, dan rumah idaman aku berkonsepkan kampung2 gitu, halaman yg besar, jiran keliling yg prihatin dan sewaktu dengannya
6.Suka mkn pedas
7.Anak kedua dari 6 org beradik..
8.Sgt benci org yg bermuka2...haishhh..

MYSELF

First Name : Azmah

Name u wish u had : Nur (cahaya gitu)

People normally call u : As

Birthday : 26 Julai 1982

Birthplace : Hosp Queen Elizebeth (tp skrang hospital tu takde khidmat bersalin dah, pindah SMC Likas.

Time of birth : Ntah

Single or Taken : op kos la taken..

Zodiac Sign : Leo

MY APPEARENCE

How tall r u : 5 kaki

wish u were taller : sometimes

eye colour : cekelat

Current hair colour : black! tak pernah tukar..

Short or long hair : Panjang sesangat, melebihi paras pinggan (hubby suka)

Ever dye ur hair a bizarre colour : no

Last time u did something dramatic with ur hair : aku bagi geng2 sekolah aku potong rambut aku, huhuhuhu.. ingat zaman remaja ku seketika.. (Geri yg potong, pendek gila..)

Glasses or contacts : Dua2 pun tak

Do u wear makeup : ya..

Paints ur nails : tidak la...lesehh

Shy or outgoing : Bersesuaian dgn keadaan la..

Sexy or cute : aisehhh :p (yalah tu)

Serious or fun : 30% serius 70% fun

THIS OR THAT

Flowers or chocolates : cekelat laa....

Pepsi or coke : berenti sejak ngandung...

Rap or rock : rock woooo..

Relationship or 1 nite stand : ishhhh soklan pa ni..

School or work : rindu bebudak sekolah aku...

Love or Money : mesti la nak dua2..

Movies or Musics : Dua2 jugak..

Couuntry or City : ??

Sunny or Rainy day : dua2 ada kebaikannya..

Friends or Family : Aku nak dua2 jugakkk,,,

HAVE YOU

Ever lied : :p heheh  tak pernah (angguk2)

Stole something : berdosa wooo..

Smoked : laki aku ja tu..

Hurt someone close to u : tak sengaja

Broke someone's heart : :-(

Wonder what was wrong wif u : ya, kalau semua benda aku pegang tu jatuh...

Wish u were a princess : budak2 dl prnah...hahaha

Shaved ur head : tidak la..

Used chopstick : ya

Sang in the mirror to urself : utk hubby adalah..

FAVOURITES

Flower : tak minat lg..

Candy : yg penting tak mint

Song : layann semua..

Colour : Meghahhh

Movie : latest

Singer : Ella (rockkss)

Junk Food : heheheh...alahai aku suka ni..

Website : byk ler..

Location : Kinarut, Papar, Sabah, Malaysia

Animal : ikan (byk ni dirumah)

Ever cried over someone : T_T

Is there anything u wish u could change about urself : aku masih berpuas hati dgn perjalanan hidup aku, jarang aku menyesali apa yg berlaku..

Do u think u are attractive : aishh mcm masuk bakul angkat sndiri pl

If u had to choose a fairytales as ur life what would u choose : ihhh karut

Do u play any sports : baru lah ku sedar aku lama tak bersukan

8 PEOPLE I WANNA TAG

aku tak ramai sgt kwn dlm dunia bloging ni, yg ada pun sdh buat tag ni.. tapi aku ttp bagi tag ni pada
lynda,... weii lynda... ko baca ni?

Monday, January 19, 2009

Growth Spurt

kenapa ibu Azam tak tidur lg? Ini kerana ibu Azam tengah mencari2 info ttg 'Growth Spurt' ini.... Ibu percaya yg Azam tengah mengalami 'kejadian' tersebut memandangkan setelah diperhatikan (tunggang langgang ayat aku weiii), Azam sangat la cerewet (demand lebih) diwaktu mlm (dan waktu2 lain).. Kesian nenek yg jaga Azam layan perangai cerewet ala2 diva nya tu... Oh, lupa pl nak buat entry mengenai babysitter Azam yg dah lari, kena hantar Azam kat babysitter baru, tp nenek Azam akan jaga Azam dari jam 8am-1pm (kenapa? nnt ibu ceritakan)

Ibu baru nak lelapkan mata tadi tapi terpanggil utk meng'online' mencari bahan (plus) tak dpt tidur Azam asyik merengek2 nak susu... Nasib baik la ada blog mommi2 yg blh dijadikan panduan sedikit (sebanyak), klau tidak pasti sdh disumbat Azam dengan susu formula kerana ku sangkakan anakku tak puas menyusu badan...

Semalam Azam telah bangun setiap setengah jam (setiap kali jaga ibu tgk jam dimeja itu)... Huhuhu.. sungguh la mengantuk seperti mula2 (waktu) berpantang dl, tak tidur mlm... dan Ayah dengan selambanya tidur tanpa pedulikan ibu yg menyusukan Azam..Yg masih menjadi tanda tanya ibu ialah sehingga berapa lama kah 'kejadian' cerewet Growth Spurt ini akan berlarutan (sbb ibu sgt mengantuk di opis pagi tadi).. Nmpknya mlm ini Azam masih lg seperti 'kejadian' semalam, sbb itu ibu blm tidur sbb Azam tengah mnyusu.. walaupun bkn modem wireless, sggup ibu tarik kabel network tersebut dari komputer Ayah masuk dlm bilik dan sambung kan ke laptop ini semata2 utk mengonline sambil mnyusukan Azam...

Haishhh pnjang (mencarut) pl entry 'kejadian' Growth Spurt ini...

Tuesday, January 13, 2009

Tudung Baru Aku... (vers.2.0)

Hari tu kan ada cerita psl tudung baru kat sini ... Ibu ni sdh janji mo bagi pose menarik pakai tudung baru ituuuu...

ini gmbar di dapur...
tgk set meja makan blakang tu..
pose ala-ala tak nak senyum...
huahuahua
Lihat En.Azam yg bingung
melihat ibu chantek nya..
Azam : Apa benda ibu aku buat ni?
** gmbar2 ini diambil pagi tadi sewaktu aku ingin berangkat pergi kerja... Dan En.Azam menghantar aku didepan pintu.. Lawa tak tudung baru ibu..ala-ala ekin terbalik

Monday, January 12, 2009

Klinik Pakar

Hari ni Azam ada appoinment dengan Doktor di Klinik Pakar Kanak2
SMC Likas..
Dengan itu, Ibu telah mengambil cuti awal utk ari ni..
Ektuali temujanji tu 01/12/2009 hari tu, tp En Ayah dan 'Cik' Ibu tak bawa Azam
disebabkan masalah yg sepatutnya dirujuk ke Pakar sdh tidak menjadi
masalah lagi...
Hehehehe...Masalah apakah?
Terdapat benjolan lembut2 di kepala Azam sewaktu lahir, ingatkan ada apa2..
Tp sebenarnya tu darah yg terkumpul sewaktu ibu meneran Azam..
Kepala Azam tertinggal di lubang pintu tersebut dan mengakibatkan benjolan tersebut..
Darah tu semakin hari semakin surut dan benjolan lembut tersebut telah hilang
Kepala Azam pun dah keras...
Ibu tepek jg gmbar Azam ari ni dan aksi2 nya...
Apa tengok2...
Azam nak drive ni dl...
sambil hsp jari..
blh?
Azam dan ibu chantek
Azam tido di kereta...
Baru jaga..

Friday, January 9, 2009

Reunion...Reunion....

Ni nak tayang gmbar2 ibu buat reunion dengan kwn2 lama sekolah ibu... Sejak dari form 1 - form 5, kitorang duduk sekelas di SMK Putatan yg terchenta.... ni pun baru jmpa balik setahun lepas selepas masing2 bawa diri ke seluruh negara di Malaysia ni... huhuhuhu...



tu dia... @ southen cafe.. diorang nak shoping brg2 Xmas
Lepas perjumpaan pertama ni..kitorang sambung lagi @ 1 Borneo pl.. Kali ni ibu bawa Azam tau sbb budak2 ni nak sgt tgk dia live gitu...
azam baru bngun tido kejap tadi..
Terkebil2 tgk ramai awekss..
Ibu gmbar ala-ala remaja gitu
rasa mcm gemuks je..
pilih makan...pilih pilih..
rasa nak mkn semua, sedap..sedap
Azam masih dlm keadaan terkejut
melihat begitu ramai aweks cantik
berkumpul dlm satu masa..
Azam : Ibu nak nenen
Azam dengan amoi cina
huhuhuhu
Azam best kena peluk2...
Sekian dulu cerita reunion ibu dengan Azam yg interprem ...
nnt akan ada lg gmbar2 reunion ibu tp tanpa gmbar Azam sbb ibu kuar waktu malam daaaa.... opss, terlebih sdh...

TudunG BaRu aKu

Yeahhh yeahh... Dapat tudung baru...
Ada kwn ni rekemen beli tudung online sini .... 
Rabu tu beli online (duit hubby..hek hek hek) Hari ni dah dpt..
Tapi punya kurang ajar posmen Putatan ni, adaka dia letak ja sampul tu di depan peti surat tu..x masuk dlm kotak peti surat tu.. Kalau org lain ambik camana? Kan kempunan aku pakai tudung ekin

lalalala.... barang dah smpai..

kaler pink gitu...
interprem sikit... huhuhu baru lps mkn daaaa...

Nnt kan ku letak gmbar yg wajah ku memakai tudung tersebut...sekian.... huhuhuhuhu

Thursday, January 8, 2009

Dapat Award

wahh wahh wahh...dapat Award la pulak, mcm artis antarabangsa.. and the winner goes to.... aisehhh perasan..
Dapat Award dari http://myprecious-sayangibu.blogspot.com/ a.k.a sayang ibu (panggilan tu)
The rules:
1.Pick 5 Bloggers that you consider as your best blogging buddies and deserves this award for their contribution towards the blogging community, no matter what language.
2.State the name of the author of each blog as well as a link to each one’s blogs.


and the nominees goes to... (semua menang la dpt award kan?)

1. lynda a.k.a eliya a.k.a shaka's GF
2. Bjade
3. Zety Zin
4. Geri

Nampak sgt aku tak banyak kawan dlm blog ni... huhuhuhu dpt 4 org... blh la..

3.Each blogger (upon acceptance) of this award should do a post and show the award on their blog and put the name and link to the blog that has given her/him the award.4.Show these rules…SIMPLE

Monday, January 5, 2009

Hati Ibu

Hari ni bila buka susuibu.com, tgk ada forum ttg blog ni...
Sedih sgt baca cerita ttg penderitaan arwah zulaikha...
Habis je baca semua entry, trs call BS dirumah... tanya kabar baby, tgh buat apa, dah susu ke belum..
Sampai hati pengasuh arwah tu buat mcm tu...
mmg tiada hati perut..
Semoga arwah zulaikha aman disana & yg bersalah dpt hukuman dunia akhirat..

Sunday, January 4, 2009

3 BuLan 1 minGGu

Gambar ini diambil semasa Azam berumur 3 BuLan 1 MinGGu.. apa yg berlaku adalah, apabila bangun pagi sekitar jam 6.45am, Azam mula nak bertiarap... Tapi x sempat snap gmbar sbb excited tgk dia angkat2 kepala dia yg berat... Gambar ni ambil dia dah mula penat angkat kepala, dan mula nak nangis...huhuhu...
Azam cuba lg esok ok... jom gi mandi.. Ibu nak gi kerja ni..
hek hek hek... Ibu dah penat angkat pala... tolon!!!
Ibu dah siap nak gi keja.... menyempat juga nak inteprem...
nota kaki : Aku tak pernah mandikan Azam dari sejak dia lahir sehingga lah ke hari ini..
dan tugas itu nenek dia yg nak buat... (nota kaki ini dibuat dgn font yg kecik agar tak ada yg perasan)

Thursday, January 1, 2009

2008 - 2009

Tahun lepas 2007 menuju ke 2008, masih ingat lagi aku menyambut kedatangan 2008 di Bukit Bintang bersama dengan suami terchenta (waktu tu masih jln berdua, maklum la blm ada baby)... Dengan suasana yg sgt berbeza dari KK, fuhhhh sangat la ramai org dan sgt la menyemakkan minda dan otak aku.. Tapi itu pengalaman utk penutup 2007 aku...
Pengalaman penutup 2008 aku, di katil tengah nenenkan Azam dan tertidur sewaktu countdown 2009, suami sempat kejutkan aku sewaktu dentuman bunga api kedengaran (dia tau aku suka tgk bunga api) Tapi apakan daya, aku ini sdh tidak seaktif dl utk menyaksikan bunga api, penat, ngantuk... Baik aku tidur, jam 2 pagi nnt kompom kena bangun nenenkan Azam lg..
Untuk 2009, perlukah aku berazam? (sebenarnya setiap tahun aku x pernah pasang azam pun) hehehehehe... tapi aku harap tahun ini membawa lebih bahagia lebih2 lagi dengan kehadiran Azam kami... Amin..

* skemanya ucapan tahun baru aku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...